maanantai 24. syyskuuta 2012

Elämää Wienissä


Itävalta on ollut jo pienestä pitäen minulle tärkeä maa. Siellä asuivat ennen serkkuni ja heidän luona aina välillä saatiin silloin käydä. Jo nuorempana mietin, että haluaisin joku pv siellä asua. Tämä haave toteutui muutamia vuosia sitten (tarkalleen n.4-vuotta sitten tulin jo takaisin Suomeen).. Löysin mukavan työn, jossa sain asua Wienissä jonkun aikaa.

Heinäkuun lopussa silloin pakkasin tavarat ja juuri ennen jouluaattoa lensin takaisin Suomeen.. Alku oli kaikkeen uuteen totuttelua, mutta lopussa olin jo aivan rakastunut koko kaupunkiin. Voin suositella Wieniä lämpimästi kaikille. Siellä on niin paljon nähtävää.. Se on minulle kaupunki, minne voisin palata aina vain uudestaan.. ihan vain käppäilemään katuja pitkin ja nauttimaan tunnelmasta.

Näin jälkeenpäin ajateltuna olen todella onnellinen, että siellä asuessani minulla oli mahdollisuus liikkua paikasta toiseen ja käydä katsomassa nähtävyyksiä ja kierrellä kaupunkia niin paljon kun jaksoin.. kyllä tulivat Wienin metrotunnelit, raitiovaunut ja bussit tutuiksi :)

Yksi parhaimpia juttuja oli entisen heppatytön mielestä Espanjalaisen ratsastuskoulun näytös, jota pääsinkin seuraamaan aitiopaikoilta, nautin! Kävin myös katsomassa yhdet harjoitukset, joita voi joskus aamupäivisin seurata.. Kesällä kaupunkia on mukava vain kierrellä ja istuksia puistoissa yms. Prater huvipuisto on myös näkemisen arvoinen paikka tai Tonavan ympäristö.

Syksyisin kannattaa matkustaa hieman kauemmaksi viinitiloille.. Kun sato on kypsää ja viini valmista on ihana istua pihalle nauttimaan hyvästä ruoasta viinin kera. Pääsin myös tutustumaan yhden tilan viinikellariin ja viinin valmistukseen.

Talvella nähtävää riittää.. joulumarkkinat valtaavat koko kaupungin ja kojuja on joka paikassa.. Tällaista joulutunnelmaa kaipaisi myös tänne Suomeen!

Kevät tulee aikaisin ja kukkien kukkiessa on ihana kävellä Schönbrunnin pihalla ja ihastella maisemaa, silloin voi tuntea olevansa ihka oikea Sissi ;)

Pieni "tietopaketti" Wienistä näin sateisen maanantain keskelle :) Olisi se aika mukava olla taas siellä!

7 kommenttia:

 1. Satuin just toissapäivänä säätiedotuksessa näkemaan että Wienissä oli +27, sanoin Mikollekin et asutaankohan väärässä maassa..?! Sit kun lapset on vähän isompia niin voisit lähtee mulle "oppaaksi" sinne, voitais Sisseillä yhdessä :) -Aino

  VastaaPoista
 2. Taisin itekin just silloin kattoo sään.. voi niitä onnellisia jotka siellä asuu.. ei vaan, onhan tää syksykin kiva :) Sun ehdotus kuulosti hyvältä!! Äkkiäkös noi kasvaa (jos nyt tarkotat vaan niitä kahta) ;) mutta ehkä jo 10-20-vuoden päästä ne kaikki kymmenen pärjää jo muutaman päivän ilman sua, joten tota vois miettiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä ei tiedä kuinka monta vielä saadaan kun näin vauvahurmoksessa ollaan, mut ei ehkä ihan kymmentä kuitenkaan :D Sitäpaitsi 20 vuoden päästä ollaan VASTA 5-kympppisiä ja sithän meillä ei muuta ole kun aikaa ;)

   Poista
 3. Matkakuume iski kyllä tästä jutusta. Wienin-matkakuume! Se on kyllä kaunis kaupunki ja ruoka on mieletöntä=)

  VastaaPoista
 4. Mä kattelin äsken lentoja sinne.. taas kerran.. no, aina saa haaveilla :)

  VastaaPoista
 5. Olisi kiva nähdä isompikin postaus sun elämästä Wienissä ja kuvia ja matkavinkkejä :-)

  (jos olet sen jo tehnyt niin voit linkata sen mulle, en vielä lukenut kaikkia sun postauksia!)

  VastaaPoista
 6. En ole vielä sellaista tehnyt, mutta täytyypä tässä lähiaikoina tehdä :) Kiitos vinkistä! Wienistä kyllä riittäisi kerrottavaa!! :)

  VastaaPoista