maanantai 23. toukokuuta 2016

Välimeren rannalla


Kuten aiemmin kerroin on tuolla Kreetan saarella tullut jo aika monta kertaa käytyä. Osittain johtuen siitä, että usein ollaan reissussa pienien lapsien kanssa (tai sitten pienempänä me oltiin itse niitä lapsia) ja lentojen ei halua kovin pitkiä olevan.. Saarea on siis tullut nähtyä vähän joka puolelta, mutta aina siellä vaan kivaa on ollut. Oliivipuiden ja meren tuoksua olin taas odottanut. 

Suurin osa päivistä kului rannalla tai hotellin uima-altaalla makoillen. Hotellista kirjotankin joku toinen päivä lisää, oli nimittäin hienoin hotelli, missä olen Kreetan matkoillani ollut ja etenkin lapsiperheille voin suositella tätä! Aika kului auringossa huomaamatta ja usein vasta lähempänä iltaa malttoi lähteä rannalta. 

Ilmat ovat Kreetalla toukokuussa hieman arvoitus. Me oltiin luottavaisin mielin, koska ainahan lomalla aurinko paistaa ja monista reissuista huolimatta ei kohdallemme ole koskaan sattunut huonoja ilmoja. Nyt saatiin sitten kokea niitäkin. Tosin vain muutama päivä oli pilvistä ja niin, että viimeistään loppupäivästä jo aurinko paistoi hyvinkin kuumasti. Vähän sateli vettäkin jossain vaiheessa..  Kaikenkaikkiaan hyvin lämmintä oli taas ja aurinkoa saatiin riittävästi. 


Meillä on lähes joka lomalla ollut vuokralla auto ja nytkin saatiin auto jo heti lentokentältä. Sillä sitten taas ajeltiin vähän ympäri saarta ja käytiin erilaisissa paikoissa. Käytiin mm. Elafonisin laguunilla, pienillä vuoristoteillä ja Hanian kaupungissa. 
Kahdeksan päivän reissu oli just sopiva rentoutumiseen, mutta kyllä sitä kaks viikkoa vois olla kiva, jos haluais vähän enemmän kierrellä ja nähdä. Tulevaisuus näyttää, tuleeko tuolle saarelle enää mentyä, mutta ihan kovin pahasti en vastaan pistäisi, jos joku sinne minua pyytäisi matkaseurakseen :) 

No, kuvat kertokoon enemmän. 

Mukavaa alkanutta viikkoa ihan jokaiselle!

Ruut

10 kommenttia:

 1. Mekin oltiin just Kreetalla! Ihan huippupaikka lapsien kanssa. Ja muutenkin kyllä :) Ihanat muistot oot räpsinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä kivaa! Kävin kattoo teidänkin kuvia ja ihanalta näytti!!

   Poista
 2. Aika tarkkaan vuosi sitten oltiin myös Kreetalla. Olikohan se just se Elafonisin Laguuni missä oltiin vuokra-Jeepillä. Ne vuoristotiet oli kyllä aika painajaismaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laguuni oli kyllä ihan kiva, tosin ehkä en uudestaan enää menis, kerta riitti :) ne tiet on kyllä aika hurjia ja kaiteita vois olla ihan pikkusen enemmän :)

   Poista
 3. Aivan ihanat kuvat, tuli niin kova kaipuu Kreetalle takaisin <3 Ihana kun ilmat on kuitenkin ollut ihan hyvät, eikä mitään hurjia sadepäiviä sattunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta loma on loma vaikka sitten sateessa, mutta eipä tuolla niin kamalasti olis olostaan nauttinut jos joka päivä olis satanut :) Joten hyvä näin!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on, joten ei haittaa, vaikka ei oo enää kovin uus paikka ;)

   Poista
 5. Ihana kuvia! Itse olen myös lomaillut Kreetan Hanialla ja käytiin myös tuolla Elafoniksessa (IHANA RANTA) ja vaellettiin Samarian rotko (Ei niin ihana kokemus +42 asteessa). Me suunnitellaan juuri lomaa Etelä-Eurooppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, aika sissejä ootte ollu :D tuossa helteessä ei kovin olis tehny mieli vaellella. Paikka on kyllä kaunis ja jotenkin sinne on ollu kiva tulla aina uudestaan..

   Poista