Kesän ensimmäiset grillailut ystävien kanssa ovat ehkä yksi parhaista tavoista aloittaa kesä. Tosin me taidettiin grillata ensimmäisen kerran jo vappuna, mutta ihan niin kesäiseltä ei silloin tuntunut. Postissa tullut uusi Yhteishyvä- lehti ja sen välissä olleet herkulliset grilliohjeet saivat meidät heti suunnittelemaan yhteistä grilli-iltaa ystävien kanssa. Maha tuli täyteen näistä herkuista ja hyvää oli!
Pestomarinoidut makkara-halloumivartaat
5 annosta
1 paketti
(400 g) grillimakkaraa
1 paketti
(200 g) halloumijuustoa
Pestomarinadi
1
ruukku basilikaa
1
valkosipulinkynsi
0,5 dl
oliiviöljyä
Lisäksi
grillitikkuja
Paloittele makkarat ja kuutioi juusto. Valmista marinadi. Laita
basilikanlehdet ja valkosipulinkynsi korkealaitaiseen astiaan. Valuta
päälle öljy ja soseuta sauvasekoittimella.
Pujota makkaraa ja
juustoa liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin
grillitikkuihin. Grillaa vartaat kuumassa grillissä käännellen. Ota
grillistä ja sivele pinnoille pestomarinadia.
Grillattu chililohi
6 annosta
1 kg
lohifileetä
1 tl
suolaa
2 rkl
aprikoosi- tai omenahilloa
2 tl
balsamiviinietikkaa
1 tl
sambal oelek -chilitahnaa
(Pinnalle chiliä)
Poista fileestä ruodot ja rasva. Ripottele pinnalle suola. Siirrä filee
grillausalustalle ja kuumaan grilliin. Anna paahtua 7–8 minuuttia.
Käännä filee kahdella lastalla. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa vielä noin 5 minuuttia.
Sekoita hillo, viinietikka ja chilitahna. Levitä seos fileen pinnalle.
Ota grillistä ja peitä foliolla. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua chiliä.
Perunasalaatti jalopenokastikkeella
4 annosta
1 kg
keitettyjä, kylmiä uusia perunoita
250 g
vihreää parsaa
1
ruukku rucolaa
1 rkl
sitruunamehua
Jalapenokastike
1 prk
(200 g) kermaviiliä
1 rkl
hienonnettua säilykejalapenoa
1 tl
sinappia
1 tl
sokeria
ripaus
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Sekoita jalapenokastikkeen ainekset. Paloittele perunat. Kuori parsat
kevyesti. Paloittele parsat ja keitä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä
vedellä ja valuta hyvin.
Nosta perunat, parsat ja rucola
kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Kääntele sekaisin. Kaada pinnalle
kastiketta tai tarjoa erikseen.
Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!
Ruut
Nää on taas näitä mitä ei pitäisi lukea kun omasta jääkaapista löytyy lähinnä valo, kurkku ja vajaa makkarapaketti :) Mutta huomenna pitää asia korjata ja kehitellä hyvää grillattavaa.
VastaaPoistaTiedän tunteen. Aika usein itselläni myös tuo sama tilanne ;) Toivottavasti saitte grillattua ja mahanne täyteen ;)
PoistaNam. todella herkullisia ruokia :P
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan ;)
PoistaOnpas herkkuja ohjeita, varsinkin nuo makkaravartaat :)
VastaaPoista