torstai 22. tammikuuta 2015

pakkaspäivän herkut: kanaquesadillat ja feta-avokadosalaatti










Pakkaspäiviä on nyt ollut aika monta peräkkäin, joten lähinnä sisätiloissa olen pysytellyt. Muutaman ystävän kanssa ollaan kahviteltu ja eilen tehtiin taas ruokaa porukalla. Meidän pieni ruokatiimi <3 Nämä ruokajutut loppuvat kyllä ihan varmasti sitten taas kun töihin joku päivä lähden, joten tässä vielä muutama herkullinen ohje ;)

Kanaquesadillat (4kpl):
  • 1 rs maustamatonta broilerinfileesuikaleita
  • 1 rkl öljyä
  •  keltainen paprika
  • 1 makea sipuli
  • puolikas punainen mieto chilipalko
  • 8 vehnätortillaa
  • cheddarsulatejuustoa
  • mustapippuria
  • 1 ps mozzarellajuustoraastetta 
  • BBQ kastiketta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • paprikamaustetta
Kypsennä broilerisuikaleet öljyssä pannulla ja mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Voitele neljä vehnätortillaa aina yhdellä sulatejuustoviipaleella. Jaa tortilloille broilerinfileesuikaleet ja kasvikset. Ripottele pinnalle juustoraaste ja lisää BBQ kastiketta. Nosta loput tortillat kansiksi. Paista quesadillat pannulla kohtalaisella lämmöllä tilkassa öljyä yksitellen noin 2 1/2 minuuttia/puoli niin, että juusto sulaa ja täytteet kuumenevat.


Feta-avokadosalaatti:
  • 1 pussi jääsalaattia
  • 1 avokado
  • puolikas kurkku
  • 1 punasipuli
  • salaattijuustokuutioita yrttiöljymarinadissa
  • sitruuna
  • mustapippuria
Revi salaatinlehdet vadille. Halkaise ja poista kivi avokadosta. Koverra sisus irti kuoresta ja viipaloi hedelmäliha. Puolita kurkku ja viipaloi se. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Levitä avokado, kurkku, sipuli ja juustokuutiot (ilman marinadia) salaatin päälle. Mausta salaatti kolmella ruokalusikallisella yrttiöljymarinadia sekä puristetulla sitruunamehulla ja pippurilla.
 Mukavaa torstaita sinne teille!

Ruut

4 kommenttia: