keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

suklaisia herkkuja


Eilen aamulla käytiin taas pikainen Whatsapp-keskustelu ja mietittiin, mitä tarvikkeita keneltäkin kaapista löytyy. Siskoni, serkkuni ja minä teemme välillä edelleen yhdessä ruokaa. Mukava tapa viettää päivää ja kaikki saavat varmasti mahansa täyteen. On myös aika edullista puuhaa, sillä lähes aina jokaiselta kotoa jotakin tarpeita löytyy. Itse toin eilen mukanani savustettua lohta, jota syötiin kasvissosekeiton ja leivän kanssa ja suklaata, josta tehtiin Brownieita. En edelleenkään ole kovin suklaakakkujen ystävä, mutta hiljalleen nekin alkavat maistua edes vähän paremmalta, kun niitä aika usein "joutuu" syömään ;) Eilinen versio oli kyllä todella onnistunut, suosittelen kokeilemaan!

    Suklaabrownie:

2.5dl sokeria
220g voita
250g (mieluiten 70% tummaa suklaata)
3 munaa
1.5dl vehnäjauhoja
1.5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
kourallinen saksanpähkinöitä
tuoreita marjoja
jäätelöä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata puolet suklaalevystä vesihauteessa ja murskaa toinen puoli murskeeksi. Riko munat erilliseen kulhoon ja vatkaa ne haarukallakevyesti rikki. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita sitten keskinopeudella vatkaten munaseos voi-sokerivaahtoon vähän kerrallaan. Lisää jauhoseos ja lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun pienehköön uunivuokaan. Sirottele päälle pähkinät. Paista n.20 min ja kokeile haarukalla kakun keskeltä. Jos kakku on tahmaista, mutta raaka taikina ei tartu haarukkaan, kakku on valmis. Parempi jättää vähän liian löysäksi kuin paistaa kypsäksi, sillä jähmettyy hieman jäähtyessään. 


ja tässä vielä pääsiäisen aikoihin syömämme jälkkäri. Unohdin tästä silloin mainita, mutta kyllähän suklaamunia voi muulloinkin syödä.. Myös nämä olivat hyvin suklaisia ;)

Täytetyt suklaamunat:

6 Kinder suklaamunaa
100g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
ripaus sormisuolaa
2dl kermaa

Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa. Erottele kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vatkaamisen loppuvaiheessa. Vatkaa kerta vaahdoksi. Sekoita keltuiaset voimakkaasti sekoittaen sulan suklaan joukkoon. Mausta suolalla. Sekoita molemmat vaahdot varovasti nostellen suklaa-keltuaisseokseen. Laita mousse pursotinpussiin ja anna kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan. Leikkaa suklaamunasta hattu kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä. Ota lelu varovasti pois sisältä ja aseta suklaamuna munakuppiin. Pursota suklaamuna täyteen moussea.
Joko siellä on vappuherkut hankittu ja vapun suunnitelmat selvillä? Itse aion viettää vappua ihan vaan kotona oleillen ilman sen suurempia juhlia. Simaa ja munkkia lupasin ystävälleni tarjota, joten toivon, että sellaisia vielä kaupasta huomenna saa ;) Nyt juoksen autoon (ulkona sataa kaatamalla vettä) ja aion viettää illan hyvässä seurassa leffaa katsellen.

Mukavaa keskiviikkoa.

Ruut

2 kommenttia:

  1. Apua, ihanat suklaaherkut!!
    Kiva tapa yhdessä kokata ja aterioida ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin mukavaa ja ollaan kaikki kolme nautittu tästä tavasta todella paljon ja toki myös ruoka on ollut hyvää ;)

      Poista