tiistai 15. huhtikuuta 2014

Bataattikeittoa ja katkarapuja


Bataattikeitto ja katkaravut. Toimii hyvin kipeän kurkun kanssa ja maistuu erittäin hyvältä! Ohje on löydetty ja hieman muunneltu uusimmasta Koti ja Keittiö- lehdestä.

800g bataattia
3-4 perunaa
porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1tl currya
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia
yhden limen mehu
2 kuivattua chiliä
1 rkl hunajaa
200g ranskankermaa
rouhittua mustapippuria
hieman suolaa

Bataatit, perunat ja porkkanat keitetään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa, lisää curry ja sekoittele hetki. Lisää sipulit ja kääntele. Lisää vesi ja fondi, limen mehu ja chilit. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää kasvikset ja soseuta keitto. Lisää hunaja ja ranskankerma. Kuumenna keitto.

ps. Arvatkaa miltä tuntuu olla kipeänä ja huomata, että suodatinpussit ovat loppuneet!?! Kamalaa.. Ei kahvia tänä aamuna eikä varmaan huomennakaan. Aamuista puheen, täällä ollaan joka aamu herätty 6.40 vaikka vois nukkua ja tätä on jatkunu jo pari viikkoa!!! Suuret on siis murheet :) Mukavaa tiistaita teille <3

Ruut

10 kommenttia:

  1. Voi, kiva kun muistuttelit bataattikeitosta. Yhteen aikaan keittelin useastikin. Gourmetversiossa oli lisäksi kookosmaitoa, inkivääriä ja kanelia. Pitääpä taas ostaa ari bataattia.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvää ja tämäkin taisi olla jo toinen ohje tällaisesta keitosta täällä, mutta sitä voi tehdä niin monella tavalla ;)

      Poista
  2. Nam!!! Aivan varmana hyvää!

    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on! Suosittelen kokeilemaan ja lapsetkin ehkä tykkäävät :) Ainakin A söi lautasellisen hyvin mielellään! :)

      Poista
  3. Näin eilen tän reseptin ja tänään oli pakko saada tästä variaatio niistä aineksista, mitä nyt ABC ja jääkaappi tarjosivat. Namia!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä sellanen keitto, mistä varmasti moni tykkää!!

      Poista
  4. Tämän kyllä kopioin :-D NAM!

    VastaaPoista