lauantai 22. maaliskuuta 2014

Tuulta, aurinkoa, hiekkaa ja kauniita maisemia Lanzarotella
Suurimman vaikutuksen reissussa itseeni teki luonto. Lanzarote on todella kaunis saari. Jo hotellin pihasta pystyi ihailemaan kaukana kohoavia vuoria. Ajelimme autolla saarta ympäri ja ihastelimme kaikkea ympärillä näkyvää. Saari on vain n 60km pitkä ja 20km leveä, joten viikon aikana pystyi hyvin tutustumaan moneen paikkaan. Autolla Lazarotella on helppo ajaa, koska tiet ovat hyvässä kunnossa ja liikennettä ei kovin paljon ole. Vinkkinä sinne matkaaville, että etenkin kylissä yksisuuntaisia katuja on todella paljon ja asiaa ei auta se, että jokainen talo on samanlainen. Joka päivä eksyttiin kiertämään joitain katuja aika monta kertaa :) Myöskään opasteita ei teillä kovin ole. Kerran saattaa jossain lukea joku paikka ja sen jälkeen on vain arvottava matkalla olevista liikenneympyröistä oikea suunta. Liikenneympyröitä siellä tulee n 5 min välein, niihin oltiin panostettu ;)

Nähtävää ja ihasteltavaa saarella siis riittää. Tulivuorta pääsimme näkemään vain pimeällä, joten siitä ei parempia kuvia (Lisäksi mukana ollut äitimme ilmoitti tasaisin väliajoin, että auton nokka on käännettävä kohti hotellia ja vuorien läheisyydessä ajeleminen ei ole turvallista :) ).. Tulivuoren ympärillä oleva maasto veti hiljaiseksi. Kuinka suuri vaikutus on tulivuorenpukauksella. Kaikki ympärillä tuhoutuu ja maa on satojen vuosienkin jälkeen vielä tuon näköistä.

Vähän ennen matkaa olin lueskellut blogeista kokemuksia Lanzarotelta ja yllättävän monet eivät pitäneet näkemästään ja noiden kirjoitusten pohjalta ajattellin saaren olevan vain karu kasa kiviä ja muut paikat täynnä turisteja. Lähdin siis matkaan aikamoisin ennakkoluuloin, mutta kuten arvelinkin saari yllätti minut iloisesti ja voisin kuvitella lähteväni tuonne vielä joku päivä uudestaan!

Jos haluaa rauhallisen loman raikkaassa tuulessa ja auringon paisteessa on Lanzarote juuri sopiva paikka. Auringon laskiessa sää viilenee, mutta villatakilla pärjää. Välillä päivät ovat hyvinkin viileitä ja tuuli voimakasta, mutta ainakin meidän lomalla se aurinko näyttäytyi tasaisin väliajoin ja itse nautin siitä, että pieni tuuli helpotti auringossa makoilua ;) Jos ei halua vuokrata autoa on saarella myös hyvät bussireitit. Toki myös kävelymatkan päässä hotellilta ollut keskusta kauppoineen ja ranta hiekkoineen olisi ainakin minut saanut viihtymään pitkäänkin..

Kuvat: El Golfo, Mirador del Rio, Montana de Timanfaya ja Playa de Famara.

Mukavaa lauantaita!

Ruut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti