perjantai 17. heinäkuuta 2015

Monenlaisia ajatuksia
.. sekalaisia kuvia ja mietteitä.

Usein olen nyt tullut kotiin ja olo on tuntunut jotenkin haikealta. Aika monta ihanaa vuotta sain tässä ensimmäisessä omassa kodissani asua ja viihdyin niin hyvin. Monia hetkiä on täällä koettu. On itketty ja naurettu. Nukuttu ja valvottu. Oltu yksin ja ystävien kanssa. Muistan vieläkin ensimmäisen aamun kun täällä heräsin ja mietin, että oli ehkä parhaimmat unet ikinä. Niin hiljaista, rauhallista ja hyvin kaunista. Onnellinen hän joka tähän seuraavaksi muuttaa.

Vaikka mieli alkaa olla jo tulevassa ja innolla odotan uuteen kotiin pääsyä on nämä seinät ja tämä rauhallinen alue Harjun takana jotenkin vaikea hyvästellä. Myös yksi parhaimmista ystävistäni asuu naapurissa ja tänään käytiin vielä "viimeisen kerran" syömässä meidän yhteisillä kotikulmilla. Toki näemme edelleen ja varmasti yhtä usein, vaikka emme enää naapureita ole. Olemme muuten olleet naapureita jo aika monia vuosia ja aina minun muuttaessani on ystäväni perhe viimeistään puolen vuoden sisällä muuttanut naapuriini. Nyt jos neljännen kerran tekevät vielä saman, niin sitten alan jo epäillä jotain ;) Pääsin samalla reissulla käyttämään uutta laukkuani. Sitä, jota minun ei koskaan pitänyt saada ja josta aika monta vuotta olen vain haaveillut. Eikä yhtään haittaa, että näitä nyt taitaa olla jo vaikka kenellä, koska ihana se on! Joskus sitä vaan ajatteleen ansaitsevansa jotain oikein kivaa..

Remontti etenee, vaikka tuskaiselta se tuntuu. Kello on aamuisin soimassa ja tunnit kuluvat nopeasti. Aika usein olen onneksi ehtinyt taukojakin pitää ja istua siinä kodin rappusilla ja nauttia vihreydestä katsellen järveä ja seuraillen puissa hyppiviä lintuja. Vähän on vielä tällä kaupunkilaisella totuttelemista siihen, että naapureiden kanssa jutellaan ja ihan ne tulevat sisällä saakka kyselemään ja jopa auttamaan. Yritän tsempata ja olla yhtä ystävällinen.

Kaiken tämän keskellä olen ehtinyt nyt kolmena päivänä hoitamaan vielä noita kahta pikkuista. A jo odottaa, että täti saa vihdoin huonekalut omaan kotiinsa ja päästään pitämään juhlat. Hän mietti yksi päivä, että" Ruut-täti ei ehkä itse mahdu ollenkaan sisään". Eli tiedossa taitaa olla jättisuuret tuparit.

 Nyt, mukavaa viikonloppua. Itse lepäilen, että jaksan huomenna juhlistaa ystäväni polttareita.  Sunnuntaina hommat taas jatkuvat.

Ruut14 kommenttia:

 1. Muuttoon liittyy aina haikeutta...Jännä juttu, että jopa väliaikainen vuokrakämppämme rakennusajalta tulee usein mieleen, vaikka en koko luukusta tykännytkään. Mutta siellä kastettiin nuorimmaisemme, sieltä lähti koulutaipaleelle vanhimmainen ja sen pihan pensaaseen ajoi keskimmäinen opetellessan ajamaan pyörällä ilman apurattaita...kultaisia muistoja :)

  Tsemppiä remonttiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä näköjään kiintyy seiniin :) Vähän tosin jännittää, että miltä se elämä siellä uudessa kodissa sitten tuntuu, iik.. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Kuulostaa kovin ihanalta sinun uusi koti (järvi näkymä omasta pihasta on niin parasta, vaikka se järvi vain vähän pilkottaisikin niin kuin meillä). Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mullakaan ihan kokonaan näy, mutta aika paljon kumminkin ja se on just hyvä se! :)

   Poista
 3. Tsemppiä muuttoon ja remppaan <3

  VastaaPoista
 4. Muuton odottaminen on huippua! Itse muuttaminen on rankkaa, vieläkin puistattaa neljän vuoden takaiset muuttomuistot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja vielä kamalampaa on se tavaroiden purkaminen sitten siellä uudessa kodissa :)

   Poista
 5. Tsemppiä muuttoon ja remonttiin! Multa on mennyt ihan ohi minne ja minkälaiseen asuntoon oletkaan muuttamassa. Ja onnea uudesta laukusta! 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutan vähän kauemmas täältä keskustasta ja automatkaa kertyy se vajaa 30 min, iik mikä muutos :) Rivitaloon. Pikkuinen asunto isolla pihalla :) ja laukusta pidetään huolta ;)

   Poista
 6. Tsemppiä ja voimia muuttoon!! Missäpäin kaupunkia on uusi kotisi? Oletkin nykyisessä kodissasi asunut aika lähellä minua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on vähän kauempana tää uusi. Vajaa puoli tuntia sieltä ajelee tänne keskustaan, joten lähden "maalle" :)

   Poista
 7. Tsemppiä muuttoon ja toivittavasti oli kivat kemut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemut oli tosi kivat!!! Ja kiitos tsempeistä <3

   Poista