maanantai 14. maaliskuuta 2016

Päivät Porvoossa
Joskus alkuvuodesta mainitsin, että en ole koskaan käynyt Porvoossa ja sinne olisi kiva joskus päästä. En voi kun sanoa, että hyvin mua välillä kuunnellaan ;) Torstaina lähdettiin aamupalan jälkeen ajelemaan kohti Porvoota. Vajaa kolme tuntia Jyväskylästä ja siellä se Porvoon vanha kaupunki jo näkyi. Niin kauniita rakennuksia ja ihania pieniä liikkeitä. Ihana päivä ja voin sanoa, että nautin kyllä ihan joka hetkestä. 


Majoitus oltiin varattu Tikkalan tilalta. Ei ehkä ihan kuumimpaan sesonkiaikaan oltu liikkeellä, mutta jotenkin se ei haitannut yhtään, päinvastoin. Hyvin rauhassa saatiin olla :) Sviitti poreammeella ja pihassa hevosia (ja aaseja, laamoja, koiria, kissa..), en tiedä mitä muuta tämä nainen vois toivoa. Voin rehellisesti suositella Tikkalan tilaa Porvoosta yöpaikkaa etsiville. Tila sijaitsee n 10km Porvoon keskustasta, joten autoa tarvitaan. Itse olin aiemmin käynyt vain hotelleissa. Vähän jännitti, kun en yhtään tiennyt millaisia B&B- paikat yleensä ovat (no, ei mua oikeasti jännittänyt, kun tiesin, että matkan varaaja kyllä tietää, että mistä tykkään). Saatiin heti paikalle mentyämme avaimet käteen ja myös päättää, että monelta halutaan aamupala seuraavana aamuna. Aamupalaksi tuoretta sämpylää, puuroa ja monta kuppia kahvia, eikä kotiinlähtöäkään tarvinnut kiirehtiä. Sanottiin vaan, että olkaa ihan rauhassa. Perjantai olikin sitten vähän viileämpi ja tehtiin pienempi kävelylenkki vanhassa kaupungissa ennen kotiinlähtöä. Ihan hirveen kovia shoppailijoita me ei nyt oltu ja omatkin ostokset oli lähinnä herkkuja. Välillä on hyvä olla ostamatta mitään ja keskittyä ihan muihin juttuihin.

Reissussa on kiva olla, mutta ihan mukava oli tulla kotiinkin. Viikonloppu kului lähinnä ihanasta auringonpaisteesta nauttien ja ulkoillen. Muutama geokätkö lisää ja nuotiolla makkaraa.. Tästä on hyvä jatkaa tähän viikkoon. Toivottavasti teilläkin on ollut mukavaa. 

Ruut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti