tiistai 18. syyskuuta 2012

Hiukset

 Kun synnyin minulla oli paksu musta tukka ja äiti oli hyvin onnellinen siitä, että ne sai mustahiuksisen lapsen.. en kyllä vieläkään ymmärrä äidin iloa, koska ne on molemmat niin vaaleita kun voi vaan olla :) No, äkkiä se totuus paljastui ja hiljalleen hiukset kuulemma alkoi vaaleta ja minusta tuli hyvin vaalea.

Uskokaa tai älkää, mutta värjäsin hiuksiani ekan kerran joskus lukiossa, sellasilla värjäävillä muotovaahdoilla, jotka lähti pesussa pois. Onkohan niitä enää edes olemassa? Sillon taisivat värit olla punainen ja ruskea.

Lukion jälkeen olin jonkun aikaa punapää. Ihan kiva väri, mutta kului äkkiä pois. Sen jälkeen taisin värjätä niin, että alta oli tummaa ja oma väri. Sillon ainakin erilaiset letit näytti ihan kivoilta. Sitten yhtenä päivänä värjättiin (värjäsin usein kaverin kanssa, joka oli kampaaja) koko pää tummalla ruskealla. Helppoa noin päin, mutta odottakaa kun haluatte takas vaaleaksi.. Se "operaatio" sisälsi 4 värinpoistoa ja kaks vaaleata väriä ja tietenkin kaikki kerralla siskon kanssa. Päänahka tykkäs, ihme kyllä hiukset pysy päässä :)

No ei kulunu kauaa kun taas halusin tummaks.. se vaan tuntu jotenkin paremmalta. Olinkin tummana 7-8-vuotta ja viihdyin hyvin, ainoana ongelmana oli ainainen juurikasvun värjäys, johon viimein kyllästyin.. alotin sitten ihan kampaajalla pitkän projektin, tarkotuksena saada oma väri takas.. Aikaa kului reilu vuos ja nyt vihdoin oon taas oma vaalea itseni. En tiedä vielä miksi tumma silti tuntuu enemmän omalta.. johtuuko se siitä, että olin sitä niin pitkään ja oikeastaan koko aikuisikäni.. mutta tämä oma vaalea väri on kyllä silti huomattavasti helpompi, ei tarvitse käydä kampaajalla ihan joka kuukausi, (vaikka se mukavaa olisikin)..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti