tiistai 5. maaliskuuta 2013

Merkki kuppiin

Vanhemmillani ei ole ollut enää vuosiin tiskikonetta. Edellinen meni aikoinaan rikki ja uutta he eivät ole hankkineet, koska "tiskaaminen on niin mukavaa". En ymmärrä kuka niin ajattelee!? Täällä itselläni tuottaa jo suurta tuskaa tiskata muutama kuppi viikossa! Silittämisen lisäksi tiskaaminen on kyllä yksi kamalimmista kotitöistä. Niin ja imuroiminen myös! Pölyjä taas voisin pyyhkiä useinkin :) Ei sillä, että täällä kovin likaista olisi. Harvoin myös sotkuistakaan. Vaikka siivoaminen ei ihan niitä mukavimpia puuhia ole teen sitä silti usein.

Äitini on keksinyt hyvän tavan välttää turhaa tiskiä. Jokainen voi laittaa omalla nimellä varustetun pyykkipojan käyttämäänsä kuppiin, jotta voi juoda siitä useamminkin kuin vain kerran. Tapa olisi hyvä, jos äitini olis vähemmän tehokas. Vaikka kuppini on merkitty on se silti usein jo siivottu ja pesty niin etten edes ehdi sitä uudestaan käyttää. Kamalan paljon aikaa menee aina oman kuppinsa etsimiseen, ihan vain todetakseen, että taas se on jo puhtaana kuivauskaapissa!

Mukavia siivoushetkiä taas tälläkin viikolla ihan jokaiselle! :)

Ruut


6 kommenttia:

 1. Tiskaaminen on oikeastaan ainoa kotihomma, josta tykkään. Joudun tiskaamaan kyllä aika harvoin. Silittäminen on ihan hirveätä, enkä imuroinnistakaan niin paljoa tykkää. Pölyjen pyyhinnän pyrin aina ulkoistamaan tytöille :)Mutta siisti koti on kuitenkin ihana juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siistissä kodissa mielikin lepää, vai miten se meni ;) ehkä siitä tiskaamisesta nauttis erilai jos ei tarvis tehdä sitä usein. tehtävien ulkoistaminen kuulostaa hyvältä! :)

   Poista
 2. Hauska idea tuo pyykkipoika! Ja ei, tiskaaminen ei ole mitään lempipuuhaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekkin tykkäsin. Kauniita sisustuksessa ja muutenkin käytännöllisiä :)

   Poista
 3. Mä olen aika kauhea lasien kuluttaja ku jokaiselle juomalle on otettava uusi haha. ja sitten korjailen intona muiden lasit keittiöön ja kaikki vihaisia ku niit olis viel voinu käyttää. Mut siivoaminen on viime aikoina jäänyt aika takavasemmalle.. ehkä se aurinko tuo energiaa siihenkin? :-) Kivaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä taas omassa kodissani käytän yhtä ja samaa kuppia aika monta päivää :) täälläkin siivoaminen on nyt ollu vähän jäässä kun pölynimurissa ei oo enää pusseja ja koskas niitä jaksais ostaa :) Hyvää viikonloppua myös sinne!!

   Poista