yhteistyössä Järvikylän kanssa
Sain joku aika sitten Järvikylältä sähköpostia, jossa kysyttiin olisinko halukas lähtemään mukaan DIYrtti- haasteeseen. Haasteessa oli vapaat kädet tehdä yrteille mitä ikinä halusi. Minä halusin leipoa. Ehkä juuri siksi etten sitä yleensä tee. Joten tässä on tämän viikon toinen ruokaan liittyvä postaus. Ruokablogit varokaa ;)
Sain Järvikylältä basilikaa, timjamia (jonka nimi ei jotenkin vain taivu omassa suussani), rosmariinia ja pehtoorin salaattia. Näistä käytin timjamia ja rosmariinia. Tein sämpylöitä ja silppusin taikinan sekaan valitsemani yrtit. En kyllä muista, että milloin viimeksi olisin näin hyviä sämpylöitä syönyt. Niin maukkaita niistä tuli :) Näitä käytin:
3 dl maitoa
25g hiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
3/4 tl suolaa
2 dl luomu grahamjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
timjamia ja rosmariinia
4-5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää hunaja, suola, grahamjauhot ja yrtit. Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Laita vähäksi aikaa jääkaappiin. Pyörittele sämpylöitä ja kasta sämpylät siemeniin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Maukasta viikonloppua!
<3
Ruut
Herkullisen näköistä! Taidanpa itsekin leipoa sämpylöitä viikonloppuna, sen verran hyvältä nuo näyttävät. :)
VastaaPoistahttp://pikku-bambin.blogspot.fi/
Tuli kyllä ihan hyviä ja maistuivat muille myös ;)
PoistaNäyttää kyllä ihanan herkulliselta!!
VastaaPoistaLeipominen onkin yllättävän mukavaa :)
PoistaOijoi mitä herkkuja!
VastaaPoistaHyviä olivat ja yritit on terveellisiä, joten näitä täytyy ehkä tehdä uudetaankin ;)
PoistaNam!!! Taitava leipuri ♡
VastaaPoistaEpäilen tuota ;) mun sisko nimittäin sano aika monta kertaa, että saako se kuvata mun touhuja videolle ;)
PoistaEnpä olekaan pehtoorin salaatista aikaisemmin kuullut, saatiin eri yrtit näemmä. Ihanan näköisiä sämpylöitä!
VastaaPoistaJoo mä katoin kans, että ihan ei ollu samanlaisia, mutta uusia juttuja on kiva maistella :)
PoistaOi, näyttääpä hyvältä! Itse olen maustanut foccaciaa rosmariinilla ja timjamilla, hyvää tuli siitäkin.
VastaaPoistaMä kans mietin kauan, että mitä teen ja mitä käytän, mutta sämpylät vei voiton just nyt :)
Poista