keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Thai-piirakkaa, terveellistä vanukasta ja mattohaaveita







ja taas me syötiin yhdessä.

En voi kuin hämmästellä, kuinka hyviä ruokia me osataan tehdä ja kuinka mukavaa yhdessä kokkailu onkaan. Minä, kaksi äitiä ja kolme pikkuista. Eilen oli sellasia herkkuja, että mielellään oltais tarjottu myös muille, mutta taas kerran poistuttiin pöydästä mahat ihan täynnä ja kaikki kipot lähes tyhjinä ;) Kinuskikissan Thai-piirakkaa ja Alexa Dagmarin blogista bongattu terveellinen suklaavanukas. Etenkin tuota jälkimmäistä suosittelen kokeilemaan se nimittäin maistui ihan oikealta vanukkaalta (jos siis tykkäätte vanukkaista).

Muuten tämä viikko on ollut jotenkin takkuinen. Kivoja juttuja täynnä, mutta jotenkin toivoisi sitä "vanhaa elämää" takaisin. Tavallista väsymystä töiden parissa, aikaisia aamuherätyksiä yms ;) Hulluja toiveita, myönnän! Tosin on mulla toisenlaisiakin toiveita. Just kun ehdin sanoa, etten tarvitse enää mitään kotiin ja kaikki on just hyvin näin, niin nyt haluaisin tuon kuvassa näkyvän Annon Aatos-maton. Siskoni oli sen Kodin1 ostanut ja matto sopisi todella hyvin myös omaan keittiööni, jossa juuri nyt hyvin pieni ja erittäin epäkäytännöllinen matto..

Mukavaa keskiviikkoa sinne ja kiva kun ootte pysyny mukana, vaikka tää täällä vaan sairastaa ja syö ;)

Thai-piirakka:

Pohja:
4 ½ dl rouheisia sämpyläjauhoja
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä
Täyte:
1 punainen paprika
1 sipuli
300 g broilerin fileesuikaleita
1 rkl soijakastiketta
2 pientä tölkkiä (à 165 g) kookosmaitoa
1 limetin mehu
2 tl punaista currytahnaa
2 tl inkivääritahnaa
2 munaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
 
Sekoita kulhossa sämpyläjauhot ja suola. Lisää joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa paprika kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kypsennä fileesuikaleet pannulla öljytilkassa. Lisää loppuvaiheessa joukkoon paprikat, sipuli ja soijakastike.
Sekoita kulhossa kookosmaito, limettimehu, tahnat, munat ja juustoraaste. Lisää broiler-kasvisseos. Levitä täyte pohjan päälle.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

Vanukas:
2,5dl Sulkaasoijamaitoa
3 rkl chia-siemeniä
1tl aitovaniljaa
marjoja tarjoiluun.

Kaada soijamaito, chia-siemenet ja vanilja blenderiin, hurauta kunnolla ja kaada tiiviiseen purkkiin. Anna jähmettyä yön yli. Tarjoile esim. marjojen ja kookoslastujen kera.

Ruut

6 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä ruokaa!! Ja mattokin oikein kiva :-)

    Tottakai me pysytään mukana! Pidä positiiviset ajatukset päällimmäisenä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka oli hyvää ja mattoa en oo vielä onnistunut varastamaan ;) ja tuohon viimeiseen, yritys on kova! :)

      Poista
  2. Mitä on aitovanilja? Tankoa, uutetta vai sokeria? Tuota vanukasta on ehdottomasti testattava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan!! Ei mekään oltu ihan varmoja, mutta pääteltiin sen olevan sitä tankoa ja sitä käytettiin :)

      Poista