sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kinder-juustokakku




Tässä teille tämä lupaamani ohje. Löysin sen joskus Me Naiset- lehdestä ja silloin jo päätin, että tätä on kokeiltava. Vähän ohjetta muokkailin. Lopputulos oli makea ja aika monta ihmistä tätä ehtikin syödä. Vähän harmitti, etteivät liivatteet olleet ihan kokonaan sulaneet muutamassa kohden, mutta annoin sen itselleni anteeksi. Olihan tämä vasta mun elämän toinen kakku. Edellisen löydätte täältä. Paras koesyöjä oli taas A. Hänelta saatu palaute on varmasti rehellinen ;) Koko kakkupala upposi pieneen suuhun aika nopeasti ja vielä lopuksi hän kävi syömässä muiden lautasille jääneet suklaamurut. Kertoi, että hyvää oli, eikä yhtään liian makeaa. 

Pohja:
150g suklaakeksejä (Domino)
75g voita

Täyte
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1 levy vaaleaa suklaata
1 levy tummaa suklaata
3 rkl vettä

Lopuksi päälle raastettu Kinder-suklaata

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa suklaakeksit hienoksi kulhossa. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
5. Sulata suklaat vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon nauhana koko ajan vispaten.
6. Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa ja nosta pois hellalta. Purista liivatteesta kylmä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen vispilän tai haarukan avulla. Lorota täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Toivottavasti siellä on viikonloppu sujunut mukavasti. Täällä on otettu aika rauhallisesti nämä päivät ja lähinnä lepäilty. Mukavaa sunnuntaita!
Ruut

23 kommenttia:

  1. Onpas kauniita nuo Kinder-lastut! Niitä voisi käyttää koristeena vaikka missä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vaan juustohöylällä niitä kinderpatukasta vetelin :)

      Poista
  2. Jes, tätä on tehtävä! Kiitos ohjeesta ja kivaa sunnuntaita! 😊

    VastaaPoista
  3. Oi, varmasti hyvää. Kiitos ohjeesta, tätä täytyy kokeilla joku kerta. Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja aika helppo tehdäkin, joten täydellinen ;)

      Poista
  4. Tätähän täytyy tehdä pääsiäiseksi vieraita varten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kuvitella, että aika monet tykkäävät. Jopa minä, joka en normaalisti suklaakakkuja syö :)

      Poista
  5. Varmasti tosi herkullista! Täytyy joskus ehdottomasti testata.

    VastaaPoista
  6. Apua, vaikuttaa lupaavan suklaiselta ♡ namm!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaista oli, mutta sillai hyvällä tavalla, koska itse en suklaakakuista tykkää niin jotenkin tämä versio oli sellainen vähän kevyempi :)

      Poista
  7. Onpas herkullisen näköistä ja kuuloista! :)

    VastaaPoista
  8. Jostain syystä minulle on nyt lukihäiriö tai sitä ei lue, mutta eli siis tumma suklaalevy sulatellaan ilm kanssa samaan joukkoon kuin valkosuklaakin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kun sanoit. Ei sitä aina huomaa, että mitä kirjoittelee :) Nyt asia on korjattu joten kaikki suklaat vaan yhdessä sulatetaan, oikeassa olit!

      Poista
  9. Nam, tämä on pakko testata pääsiäisenä!

    VastaaPoista
  10. Oijoi, miten herkullinen kakku! Vesi tulee kielelle :) Pakko kyllä testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan testaamaaan. Oikeassa ohjeessa tähän oli vielä lisätty päälle joku suklaavaahto, mutta sen kanssa olisi varmasti ollut jo extra makeaa ;)

      Poista
  11. voiko tuon pakastaa?

    VastaaPoista