torstai 14. tammikuuta 2016

Talven eväät




Eilinen kasvissosekeitto, joka siis se sama vanha tuttu ja hyväksi havaittu. Bataattia, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, kookosmaitoa ja limeä, chilin unohdin. Lehtitaikinasta tehdyt pasteijat täytettynä pepperonimakkaralla, fetajuustolla, paprikalla ja sipulilla. 

Talvinen ilma ja kovat pakkaset ovat saaneet pysymään sisällä ja ruokakaupassa olen käynyt lähinnä sään salliessa, hurjia nämä säävaihtelut ovat kyllä olleetkin. Ruokavarastoa on päivitetty oikein kunnolla. Ennen kaapista löytyi lähinnä näkkileipää, nykyisillä varastoilla selviäisin hyvin viikonkin täällä eristyksissä muusta maailmasta. Aika eristyksissä täällä ollaankin ;) Kovimmilla pakkasilla tuli juteltua lähinnä naapureiden kanssa ja nyt olen taas vähän enemmän perillä asuinympäristöstäni. Selvitin mm mistä löytyy latuja, seuraavaksi yritän selvittää kenellä ovat sukseni.. 

Toinen vaihtoehto olisi siis ollut mennä ulos syömään. On vaan ollut pikkuinen ongelma tämä oma pukeutuminen. Monta viikkoa siitä on puhuttu ja jossain vaiheessa sain pyynnön, että voisin hetkeksi luopua toppahousuista, että minut voisi viedä ravintolaan syömään. Siis sellaiseen ravintolaan, missä oltais ilman villahousuja tms. Nykyajan seuralaiset on vähän vaativampaa sorttia. Lupasin, että viimeistään keväällä ;) 

Nyt jatkan pakkailuja. Huomenna tiedossa pieni reissu. Mukavaa talvipäivää sinne. 

Ruut



22 kommenttia:

  1. Nyt alkoi tekemään mieli kasvissosekeittoa! Voisinkin kokeilla noilla sun aineksilla, kuulosti herkulta<3 Ja kuka sanoi, ettei toppahousut ole salonkikelpoiset;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tekemään tuota. Aika paljon siinä on pilkottavaa, mutta hyvältä maistuu :) Ja hih, ite ehkä joku laskettelurinteen ravintola vois olla hyvä :)

      Poista
  2. Ruut, sun blogi on niin paras <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Satu <3 olispa ihana kuulla, että mitä sulle kuuluu!!

      Poista
  3. Ruut, sun blogi on niin paras <3

    VastaaPoista
  4. Täällä olen vihjaillut moneen otteeseen että olisi aika lähteä ravintolaan ja leffaan. Mitä paikaa suosittelisit? olen niin kaavoihin kangistunut, että tulee aina mentyä keskustassa amarilloon, rossoon tai haraldiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta, että niin usein tulee valittua ne samat paikat. Itse käyn aika usein Sohwissa, Revolutionissa tai Trattoria Aukiossa. Myös uus Boho oli aika kiva! Siinä sulle hyviä vaihtoehtoja ;)

      Poista
  5. Herkulliselta kuulostaa keittosi:) Ja joo nää pakakset voisi hieman helpotta ettei ihan kaikkialle tarvitsisi mennä lumimiehen näköisenä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvää ja just sellasta täydellistä pakkasen ja flunssakauden ruokaa :) Lumimiehenä tai naisena täälläkin edelleen ;)

      Poista
  6. Mäkin voisin kokeilla sun kasvissosekeittoa, teen aina sitä yhtä ja samaa. Oon eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Tervetuloa kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä teen aina tuota samaa, joten muut reseptit olis myös tänne hyvin tervetulleita ;) Kiva kun löysit blogiini :)

      Poista
  7. Kasvissosekeitot on kyllä ihan parasta ruokaa kylminä talvipäivinä! Mun bravuuri on bataattikeitto cayennepippurilla, mutta haluisin oppia tekemään sellaisen oikein supermaukkaan tomaattikeiton. Täydellisen reseptin metsästys käynnissä siis... :)

    Ja ihana blogi sullakin täällä! Mukavaa reissua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ja joo, kasvissosekeittoja söisin kyllä varmasti useamminkin jos vaan jaksaisin pilkkoa enemmän :)

      Poista
  8. Voi miten herkulliselta näyttää. Kummasti näin joulun jälkeen nauttii ja kaipaa kevyitä keittoja ja ruokia muutenkin. Ihanaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joulun mässäilyt kyllä vaikuttaa vielä pitkälle :)

      Poista
  9. Meilläkin lähes samanlainen keitto usein porisemassa. Lisukkeet eivät kyllä noin herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin mullakaan mitään lisukkeita on, mutta nyt oli kerrankin aikaa ja intoa :)

      Poista
  10. Kasvissosekeitot on niin ihania. Nam.
    Siis mitäh, eikö hienoon ravintolaan muka saa mennä toppahousuilla ja pipo päässä :D no onhan se nyt kumma homma.
    Toi kova pakkanen tekee pukeutumisesta kyllä tosi ykstoikkoisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Varmasti saiskin, mutta niin nätisti on muutaman kerran pyydetty, että ehkä mä taivun :)

      Poista
  11. Ostettiin pari päivää sitten batattia kokeiluun, ja sit muistin tän sun sosekeiton! Tänään testataan! :) Osaatko sanoa, millaisia määriä oot laittanut mitäkin ruoka-ainetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysinkin jo arkistojen kätköistä keiton ohjeet! :)

      Poista
    2. Hyvä kun löysit :) Tää bloggari ei oo taas koneella käynyt :)

      Poista