sunnuntai 28. lokakuuta 2012

WIEN


 Eräs lukija toivoi vinkkejä Wienistä.. Tässä muutamia, missä suosittelen käymään! Wien on suuri kaupunki, joka on jaettu 23 eri kaupunginosaan, joten nähtävää siellä riittäisi. Itse siellä eläneenä taisin käydä läpi jokaisen osan, ihan vaan uteliaisuuttani, mutta kyllä siihen sen puoli vuotta sai helposti kulumaan!

Kaikki päänähtävyydet ovat kumminkin hyvin pienellä alueella keskellä kaupunkia ja niihin pääsee ketävästi kävellen. Muutenkin keskustassa jo riittää nähtävää, kauniit suuret rakennukset, erilaiset kaupat ja aivan keskustassa oleva erittäin kaunis kirkko Stephansdom. Erityisesti pidin juuri kyseisestä kirkosta Hofburgin linnoissa sijaitsevasta Espanjalaisesta ratsastuskoulusta ja Sissi-museosta.

Keskustan alueelta löytyy myös monta toinen toinen toistaan kauniimpia puistoja. Hyvällä ilmalla puistoon on mukava mennä lukemaan kirjaa tai nauttimaan eväitä tai ihan vaan katselemaan kauniita muistomerkkejä, ihmisiä ja kaunista kaupunkia. Käymisen arvoisia ovat mm. Stadtpark tai Burggarten.
Keskustasta löytyy myös monia museoita. Juutalainen museo ja Leopold Museum ovat mielenkiitoisia. Kävim myös Albertinassa (linnassa, joka löytyy myös keskustasta), jossa sillä kertaa oli esillä Van Goghin töitä.  Itselleni mieluisin taidenäyttely löytyy Belvederen palatsista kävelymatkan päässä keskustasta. Siellä on esillä Kustav Klimtin taideteoksia ja muutenkin koko palatsi-alue ja palatsi ovat näkemisen arvoisia!
Hieman kauempaa keskustasta löytyvät mm. Schönbrunn rakennuksineen ja valtavine puistoineen. Siellä oleva eläinpuisto kannattaa myös käydä katsomassa.


Raitiovaunuilla ja metroilla on Wienissä todella helppo liikkua. Kannattaa myös käydä katsomassa Tonavan ympäristöä.. siellä on mukava kävellä ja Donauinsel, UNO-city tai Donauturm, joka on 252m korkuinen ja voin sanoa, että sieltä katsottuna, ainakin pimeän aikaan Wien oli vaikuttavan näköinen! Donauinselfest oli kokemisen arvoinen festivaali. Kesän lopussa/kesällä järjestettävä Festivaali Tonavan alueella kerää paikalle useita esiintyjiä ja monia miljoonia kävijöitä! Elämäni ensimmäiset festarit olivat aika hienot :)
Tonavan toisella puolen sijaitsee myös huvipuisto Prater. Laitteisiin en itse uskaltanut, mutta alueella riittää nähtävää!
Lisäksi, jos on kaunis sää ja aikataulu antaa periksi, suosittelen myös tutustumaa 19. kaupunginosaa Döblingiin, josta löytyy viinitarhoja, Heurigen-viinitupia, huviloita, puistoja yms.
Jos vain mitenkään on mahdollista mennä joulu-marraskuussa Wieniin, suosittelen lämpimästi. Koko kaupunki tuntuu olevan jouluisissa tunnelmissa ja joulumarkkinoita löytyy melkein mistä vain. Voin sanoa, että kaunista on! Itse kävin heti alusta alken ja joulukuussa lähes joka päivä siellä pyörimässä ja ihastelemassa. Herkkuja, hyvää juomaa ja paljon paljon katseltavaa (ja ostettavaa).


Kaiken nähtävän keskellä Wien on myös täynnä ihania kahviloita, ruokapaikkoja ja kauppoja. Keskustasta löytyvät kalliimmat liikkeet, mutta myös halvemmat ketjut. Lisäksi itse tykkään käydä 10.alueella, josta löytyvät osin samat ketjut, mutta lyhyemmän kävelymatkan päässä toisistaan. Siellä on myös lisäksi joitain edullisempia kauppoja ja ruokapaikkoja. Viini on Wienissä hyvää ja halpaa ja ravintoloissa ruokakin on edullisempaa, kuin Suomessa. Ja ne, jotka tykkäävät leivoksista ja kakuista, käykää ihmeessä testaamassa, jos vaan paikalle menette :)

Paljon tekstiä ja kuvia.. vaikea kirjoittaa lyhyesti, kun kertomista riittäisi vaikka kuinka. Mukavaa sunnuntaita kaikille!6 kommenttia:

 1. Mielettömän kaunis kaupunki! Puistot, rakennukset, nähtävyydet ja varsinkin joulumarkkinat houkuttelevat nyt todella paljon! :-) Kiitos postauksesta!

  Ensi vuonna suuntana Wien!

  VastaaPoista
 2. Voi sua onnellista jos pääset sinne! Siellä kyllä riittäis nähtävää, vaikka taitaa sinunkin asuinmaa aika kiva olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Belgiakin kiva, mutta eihän se ole koskaan sama kuin pieni loma jossain toisessa paikassa :-)

   Poista
 3. Kiva postaus ja hyvä kun löysin tänne. Mulla on Wien ollut suunnitelmissa tosin jo liian monta matkaa tulossa tässä tulevaisuudessa että Wienin kanssa pitää kai vielä odotella ensi syksyy/talveen :( Varmasti kuitenkin sinne menen vaikka mikä tulisi ja ehkä juuri joulun alla Wien olisi kiva kohde.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa aika kivalta, että on monta matkaa tulossa!! Hyviä reissuja sinulle siis. Ja jos joskus Wieniin vielä ehdit niin ehkä joulua voin suositella.. tai sitten kevättä kun kaikki kukat jo kukkii ja Suomessa on vielä kylmää ja loskaa :)

  VastaaPoista