maanantai 6. huhtikuuta 2015

Tulinen riisinuudelikeitto





En muista, että olisimme perheenä koskaan syöneet niitä ns perinteisiä pääsiäisruokia, jos ei suklaamunia lasketa. Tänäkin vuonna ruokia on kyllä tehty ja hyviä sellaisia. On ollut mehukkaita pihvejä, itsetehtyjä hampurilaisia, kanaruokia ja pizzerian pizzaa. Yksi päivä tein riisinuudelikeittoa. Tätä maistoin muutama viikko sitten ystäväni luona ja tykkäsin kovasti.. Keittoon voi kyllä mielestäni lisäillä oikeastaan mitä haluaa ja jokainen pystyy laittamaan itselleen mieluisan kokonaisuuden lautaselleen. Osa haluaa tulisempaa, osa ei (mitä enemmän chiliä, sen tulisempi ruoka). Alkuperäisessä ohjeessa keittoon tuli myös ituja, mutta niitä emme täältä kaupasta löytäneet. Tämä ohje n 4-6 henkilölle.


400g kanaa
1 kanaliemikuutio
450g riisinuudelia
(ituja)
puska korianteria
tuoreita pinaatin lehtiä
3 valkosipulin kynttä
1 dl öljyä
etikkaa
kalakastiketta
chilijauhetta
sokeria
paahdettuja maapähkinöitä

Lisää kattilaan vettä, kun vesi kiehuu laita kanaliemikuutio ja kanasuikaleet. Suikaleiden ollessa valmiita nosta ne pois vedestä ja laita nuudelit kiehumaan hetkeksi. Nosta nuudelit omaan astiaansa ja säästä vesi.

Laita kattilan pohjalle öljyä ja murskaa valkosipuli pieniksi paloiksi, kuullota. Laita öljy ja valkosipuli jäähtymään. Paahda pari desiä maapähkinöitä. 

Kaada nuudeleista ja kanasuikaleista jäänyt vesi lautasille. Lisää veteen etikkaa, kalakastiketta, chilijauhetta, valkosipuliöljyä ja sokeria oman maun mukaan. Kun keitto on mielestäsi hyvää lisää lopuksi riisinuudeli, kana, korianteri, pinaatti ja maapähkinät.

Ruut




6 kommenttia:

  1. Nam! Varmasti hyvää:P Meilläkin syödään pääsiäisenä vähän sitä sun tätä, mutta yritetään kuitenkin tehdä kaikenmoista hyvää ja panostaa ruokaan vähän enempi kuin arkena:) Iloista maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on mukavaa syödä vähän hienommin ja laittaa ruokaa vähän kauemmin :)

      Poista
  2. Varmaan hyvää! Meillä pitäis jättää pähkinät pois, kun on allergisia perheessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti hyvää myös ilmann pähkinöitä!!

      Poista
  3. Kauniit kivat ja varmasti hyvää tuo,

    VastaaPoista