tiistai 9. joulukuuta 2014

Koivutapettia ja kanelijuustokakkua.





Muutama päivä siinä taas vierehti, että ehti koneen aukaista. Täällä on vietetty pikkujouluja ja hiippailtu pimeässä aamuyöllä kotiin, katsottu linnanjuhlia, etsitty jo muutamia joululahjoja ja tehty pieniä remppahommia.

Sunnuntaina sain vihdoin makuuhuoneeseen uuden tapetin. Paulina- tapetti Ellokselta. Tapettia laitellessa sanoinkin, että ei se ole niin millilleen tarkkaa työtä, että eihän makuuhuoneessa olla lähes koskaan ja silloin kun ollaan niin ollaan silmät kiinni ja nukutaan. Harvoin edes laitan valoja makuuhuoneeseen. Miksi sitten laitan sinne edes tapettia? :) Hyvä kysymys. Pitäähän sitä tietää, että oma koti on nättinä myös sieltä, missä ei juuri silloin olla. Olin tyytyväinen tähän tapettiin ja ensimmäinen yö koivumetsässä meni hyvin ja nyt on kaunis seinä katsella, kun pianoa soittelee. Itse työ tehtiin huolellisesti ja ihan just niin millilleen, sanomisistani huolimatta ;)

Viikonloppuna innostuin myös leipomaan. Elämäni ensimmäinen juustokakku ja hyvä olikin! Remppatiiminikin otti tätä jopa lisää, joten muutkin tykkäsivät ;) ja A taputti käsiä yhteen syödessään, sen parempaa palautetta tuskin voi saada. Nyt takaisin sänkyyn kirjan ääreen ja viimeinen kakkupala mukaan. Mukavaa tiistaita!

Tässä vielä ohjeet kakkuun, jos joku muu haluaa kokeilla. Ohjeet löytyvät myös uusimmasta Pirkka- lehdestä.

 130 g Bastogne-keksejä 
n. 50 g voita

Täyte

1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa 
3/4 dl siirappia  
2 tl Pirkka kanelia 
2 tl Pirkka vaniljasokeria 
4 liivatelehteä 
1-2 rkl kermalikööriä, kahvilikööriä tai vettä 
1 tlk (2 1/2 dl) Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.


1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Siirrä kylmään odottamaan. 
2. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita täytteen juusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike.  
3. Liuota liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa likööriä tai vettä ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen. 
4. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele esimerkiksi kanelitangoilla ja puolukoilla.

Ruut

12 kommenttia:

  1. Tosi kaunis lopputulos :)
    Mukavaa viikkoa Ruut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Tykkäsin myös itse! Onneks mulla oli taitava remppatiimi ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Herkkua oli, mutta ei sitä kovin montaa palaa pystynyt kerralla syömään ;)

      Poista
  3. Kaunis seinä♥ Aivan ihanannäköisiä koivuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tuli kyllä kiva! Ihastuin tuohon tapettiin joskus aikoinani jonkun blogin kautta ja googlettamallahan se sitten viimein löytyi tuo tapetti :)

      Poista
  4. Kaunis tapetti. Muutenkin huone on mun mieleen kaikessa mustavalkoisuudessaan. Kunpa vaan pääsisin itsekin uutta kotiamme jo remontoimaan! -Sini-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remppaaminen on kivaa tai ainakin sitten kun on viimein valmista ;) Se suunnittelu on myös aika mukavaa!! Onnea remppatouhuihin sitten joskus! :)

      Poista
  5. Tuo on kyllä näyttävä tapetti! :-) Tottakai makuuhuoneessa pitää olla sievää! :-)

    VastaaPoista