lauantai 19. heinäkuuta 2014

omassa kodissa
Kotipäivä. Ei kiirettä mihinkään. Omia hommia ja omia ajatuksia. Pikainen imurointi ja pölyt pois. Minulla menee siivoamiseen yleensä se 40min, jos siivoan kunnolla. Pienen kodin etu. Mietin taas aamulla tätä asuntoani ja mitä puuhaa täällä vielä olisi. Maalailua ja muutama huonekalu pitäisi laittaa myyntiin. Jotkut hommat vaan tuntuvat aina vaan siirtyvän ja siirtyvän, koska totuushan on, että täällä on ihan mukavaa juuri näinkin. Mitä sitten vaikka sohva ei juuri ole se unelmieni sohva ja eteisessä oleva kaappi on ärsyttänyt monta vuotta. Pienistä puutteista huolimatta voin edelleen sanoa, että tämä on hyvä koti. Tähän ihastuin heti jo aikoinani etuovea selaillessani ja tänne tullessa tiesin, että täällä viihtyisin.

Aikoinani mietin kauan, että onko minun mahdollista ostaa omaa asuntoa ja onko siinä järkeä ostaa sellainen yksin. Kävin pankissa kyselemässä asiaa ja jo tuolloin vakuuttelin virkailijalle, etten ole ostamassa, että ihan vaan kyselen. Tuosta ei mennyt kauaakaan, kun jo täällä asuin. Kävin muutamissa näytöissä ja kyselin neuvoja muilta asunnon omistajilta. Tuolloin halusin asunnon läheltä keskustaa ja remontoidun, ettei tarvitsisi heti etsiä rempparyhmää. Toki asunnon hintakin aiheutti pientä päänvaivaa, koska tällä alueella asunnot eivät ihan halvimmasta päästä olleet. Asunnon ostamista en ole katunut. Pienessä asunnossa kulut ovat huomattavasti isompaa alhaisempia ja remontit, kuten putkiremppa ei ihan niin kamalan kalliiksi tullut, muuten taloyhtiössä on nyt suuremmat remontit tehty. Yhtiövastikkeen ja lainan osalta kulut tietysti nousevat hieman suuremmiksi, kuin vuokralla asuessa. Alussa tuntui myös oudolta, että enää ei voikaan soittaa vuokraisännälle jokaisesta pienestä asiasta vaan on hoidettava asiat itse. Mielelläni asuisin jossain isommassa asunnossa mieluiten niin, että voisin nähdä ikkunasta järven ja käppäilisin omalla pihallani heinänkorsi suussa (kaupungissa?) ;) Asuntoa ostaessa on kumminkin hyvä pitää mielessä oma elämäntilanne (ja rahatilanne) ja ajatella tulevaisuutta, että onko tässä hyvä paikka vielä muutaman vuodenkin jälkeen.

En tiedä mistä aihe tuli mieleen, mutta varmasti sielläkin on monella pohdinnat menossa asumisen suhteen. Tiedot opiskelupaikoista yms saavat ihmiset muuttamaan ja miettimään asumistaan. Toivottavasti jokaiselle löytyy se oma kolo. On se sitten oma tai vuokralla :)

Ruut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti