keskiviikko 10. helmikuuta 2016

siivouspäiväItselläni ei ole mitään tiettyä päivää nykyään, että milloin siivoaisin ja lähinnä se riippuu siitä, että miten paljon täällä kotona on tullut oltua. Toisaalta taas sitten ennen pidempiä poissaoloja tykkään, että koti jää siistiksi, koska sitten on jotenkin paljon mukavampi tulla takaisin. Töissä ollessani siivosin lähes aina torstaisin. Pääsi sitten perjantaina viettämään viikonloppua, eikä tarvinnut stressailla siivouksista ja perjantaikukatkin oli mukavampi tuoda puhtaaseen kotiin. Kukkia en ole nyt pahemmin ostellut ja se harmittaa.. 

Siivouspäivänä (joka on siis kerran viikossa kumminkin) vaihdetaan lakanat, imuroidaan, pyyhitään pölyt, pestään pyykkiä, tiskejä, vessa ja tehdään oikeastaan mitä vaan, mikä milloinkin huvittaa. Välillä hommassa menee tunti, välillä puoli päivää. Tänä aamuna innostuin taas kerran järkkäämään vaatekaapin, ihan vain todetakseni, että kirpparipöydälle olisi tarvetta. Suurin osa vaatteista on lojunut ihan liian kauan käyttämättömänä. 

Täällä on muuten myös tapana, että puhtaat lakanat vaativat myös omaa puhtautta ja tykkäänkin usein juuri siivouksen jälkeen käydä saunassa, tehdä kasvonaamiota yms. 

Itse siivous tapahtuu yleensä radiota kuunnellen. Jostakin luin joskus, että viinilasillinen olisi myös hyvä apukeino, mutta näin aamulla se tuntui vähän oudolta ajatukselta. 


Siivoaminen kuuluu elämään ja en sitä oikeastaan kummemmin mieti tai vältä. Tosin homman alottaessani kyllästyn hyvin nopeasti ja taukoja tulee välillä aika monta. Tykkään kumminkin enemmän siitä, että koti on siisti ja puhdas. Siivousvälineisiin en ole kovin panostanut, mutta ihan hyviä silti ovat. Olen aika varma, etten ole ainoa, joka konttailee lattiolla niitä pyyhkieässä ;) Moppiin ei vaan tunnu koskaan olemaan ylimääräistä rahaa, enkä sitä ole halunnut lahjaksikaan toivoa ja tuleepahan samalla kuntoiltua (tai sitten rikottua itseään entistä enemmän ;) ). 


Näin tänään. Nyt on puhtaat lakanat sängyssä ja kahvikuppi nenän edessä ajattelin alkaa katsomaan Ummikkoja ulkomailla. Hauskaa viihdettä! Voi kun sitä voisi itsekin taas joku päivä hypätä lentokoneen kyytiin ja matkustaa johonkin lämpimään.. 

Mukavaa keskiviikkoa. 

Ruut

8 kommenttia:

 1. Mäkin siivoan yleensä kerran viikossa ja nyt kotona ollessa päivä aina vähän vaihtelee fiiliksen (ja viikon muun ohjelman) mukaan. Ja mullakin yleensä radio tai Spotify päällä ja musiikkia tuleekin luukutettua oikein kunnolla :) Sen tahdissa on vaan jotenkin kivempi pyyhkiä pölyjä ja järkkäillä paikkoja. Täytyy tosin joskus kokeilla tuota viinilasillista. Harmi vaan, että mun siivoukset ajoittuu yleensä aamupäivään... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo täälläkin noi siivoukset hoituu ihan ilman viinejä, kun en kovin usein enää iltaisin siivoile :) Kerran viikossa on mullakin just hyvä ja nykyään ehkä vielä vähän harvemmin..

   Poista
 2. Kivat rutiinit! mikäs sen parempaa kuin puhtaana puhtaisiin lakanoihin. Tää sun blogis vaan kaunistuu!

  VastaaPoista
 3. Siivouspäivä on paras päivä - ainakin sitten kun se siivous on ohi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin :) Onneks puhdas koti on kaiken siivouksen arvoinen.

   Poista
 4. Toimivat rutiinit. Se on aina niin ihana tunne kun saa kodin puhtaaksi ja alkaa se rentoutumisen vaihe. Sellainen pieni voittajaiilis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan just tuon avulla jaksaa, kun vaan odottaa sitä siivoamisen jälkeen tulevaa tunnetta ja rentoa iltaa :)

   Poista