sunnuntai 20. lokakuuta 2013

DIY betonikipot


Tässä "ohjeet" betonikippojen valmistukseen. Kaupassa (K-rauta) pienin Vetonit S 30 säkki oli painoltaan 25kg. Kauppias hieman kyselikin, että mitäs naiset ajatteli tehdä ja kertoi, että muutkin naiset tällaisia säkkejä olivat kyselleet, ilmeisesti siis Jyväskylässä askarrellaan ahkerasti ! Jos et kovin montaa kiloa penkistä nosta, suosittelen ottamaan kaverin kauppaan mukaan. Ainakin meillä siskon kanssa oli jo tarpeeksi työtä saada säkki auton peräkonttiin ;)

Tee näin:
Sekoita suuressa ämpärissä sementtilaastia, johon lisäät vettä. Meillä oli tuollainen sekoitusta helpottava härveli, jonka nimeä en tiedä :) Pora? :) Sekoittuu aika nopeasti. Kun aine on valmista (tarpeeksi kiinteää) aletaan täyttelemään astioita. Kupin ollessa täynnä laitetaan kynttilä tai tuikku siihen keskelle. Kynttiläää pitää pyöritellä aineessa aina välillä muutaman tunnin ajan. Lopuksi työt peitetään muovilla ja annetaan kuivua muutamia päiviä. Välillä voi suihkutella niihin hieman vettä, etteivät kuivu liian nopeasti ja ala lohkeilemaan.

Tarvikkeet:
Vetonit S 30 (maksaa 5.90)
Kippoja/kuppeja, joihin laittaa ainetta. Me leikkasimme mm maitopurkeista sopivia astioita. 
Kynttilöitä ja tuikkuja oman valinnan mukaan.
Iso sanko sekoitukseen.
Hieman vettä.
Lusikka tai kauha.

Ruut

2 kommenttia:

  1. Näytäthän lopputuloksen blogissa? :) Ihana idea jonka olen monesti aikonut toteuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näytän. teokset ovat siskon luona vielä, kun jäivät sinne kuivumaan, mutta ensi viikolla viimeistään ne kotiin haen :)

      Poista