perjantai 28. marraskuuta 2014

DIYrtti-haaste: Thai Basilikalla ja chilillä höystettyä kanaa

Yhteistyössä Järvikylän kanssa.
Jo aiemmin tänä syksynä alkanut Järvikylän DIYrtti-haaste sai nyt marraskuussa jatkoa. Mukana oli taas neljä uutta yrttiä: Oregano, thai basilika, minttu ja rakuuna. Tähän väliin täytyy sanoa, että yrteistä lähtee kyllä todella hyvä tuoksu ja ihan jo senkin takia niitä voisi kotiin ostaa ;)

Sain tehdä näistä yrteistä mitä vain ja käyttää niitä niin luovasti kuin ikinä osaisin. Täällä oltiin taas nälkäisiä ja thai basilika kuulosti, tuoksui ja maistui sen verran eksoottiselta, että siitä oli jotain tehtävä. Kotikokkien sivuilta löytyi Thai Basilikalla ja chilillä höystettyä kanaa- resepti. Tällaisena luovana kokkina suosittelen noudattamaan ohjetta lähes pilkuntarkasti ;) Maistui todella hyvältä!!


450 g maustamatonta broilerinlihaa (leikattuna sopiviksi suupaloiksi)
4 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-4 kpl punaista chiliä (+puolikas habanero jos tykkää tulisesta) hienonnettuna
2 rkl kalakastiketta
2 tl tummaa soijakastiketta
1 tl sokeria
3 rkl öljyä (paistamiseen)
20 lehteä Thai basilikaa. Tavallinen Basilikakin käy hyvin.

- Hienonna valkosipulit ja chilit
- Leikkaa kana valmiiksi
- Kuumenna öljy pannulla (ja laita riisi tulemaan jos nautit kastikkeen riisin kanssa)
- Kuullota valkosipulia ja chiliä kunnes alkavat saada vähän väriä
- Lisää pannuun kanat ja paista niitä kunnes kypsyvät hieman ja ruskistuvat kevyesti
- Mausta liha kalakastikkeella, soijalla ja sokerilla. Jatka kypsentämistä kunnes kana on kypsää. Sekoita aivan viime hetkellä sekaan basilika. Sekoita hetki ja tarjoile.

Hyvää ruokahalua ja mukavaa viikonloppua!
<3 Ruut

2 kommenttia:

  1. Moikka! Kiva kun kävit blogissani ja jätit kommentin ja löysiin tänne sinun blogiisi. Sullahan on ihana blogi täällä. Edelliseen postaukseen kirjoittamasi jutut ovat kuin omasta "kynästäni". Eipä siite ole kauaakaan aikaan, kun pohdein aivan samoja ajatuksia. Eritoten tuo blogin nimi asia alkoi hymyilyttää, koska itse olen miettinyt aivan samaa. Täytyy myöntää että oman blogini nimen esittäminen uudelle ihmiselle on tosi työlästä =) No näillä mennään. Kiitos muten ruokaohjeesta, pitääkin kokeilla...Ihanaa ensimmäistä adventtia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että se on aina yhtä mukavaa löytää ihmisiä, joilla on samanlaisia ajatuksia! Suosittelen kokeilemaan tuota ruokaohjetta, oli niin hyvää! Kiva kun kävit täällä :)

      Poista