torstai 14. huhtikuuta 2016

Keittiössä


Ensiksi ajattelin kirjoittaa siitä, miten olen saanut välillä (lähes aina) viikonloppusin nauttia siitä, että toinen tekee minulle aamupalan valmiiks. Välillä syödään kananmunia ja välillä pekonia jne. Tai siitä miten sitä voi itse nauttia niistä hetkistä, kun saa keksiä ruokalistaa ja että toiselle on niin paljon mukavampi kokkailla, kun vain itselleen.. Huolimatta siis siitä, että tätä kokkia joudutaan välillä opettamaan hyvinkin tarkkaan, miten joku ihan yksinkertainen ruoka valmistetaan. No, eikös ajatus ole tärkein? Huolimatta siitä, kuka sen aterian nyt sitten lopulta oikeastaan valmistaa?

Arjen kivoja juttuja. 

Päätin kumminkin kirjoittaa tästä mun keittiöstä ja siitä, miltä se nyt näin puolen vuoden jälkeen on tuntunut.. Edelleenkin oon ihan ihastunut tähän keittiöön ja sen toimivuuteen. Yhdistelmäuuni (mikro+uuni) on ollu todella toimiva ratkaisu ja muutenkin tuo kiertoilmauuni on sen verran nopea, että ei ole tarvinnut kovin kauaa aterian valmistumista odotella. Induktiotaso kahdella keittoalueella on myös ollut toimiva. En ole kertaakaan kaivannut kolmatta keittoaluetta ja hyvin nopeasti levy lämpenee. Plussana tietysti tässä pienessä tasossa on se, että pöytätilaa kokkailulle jää enemmän. 

Koko keittiö kodinkoneineen oli Ikeasta. Kasausvaiheessa mietittiin, että onko ylähylly liian korkealla mulle. Yläkaapeille joudun edelleen nousemaan tuolin avulla, mutta kokkaillessa ja keittiössä työskennellessä olen kokenut vaan todella positiivisena asiana sen, että on tilaa tehdä kaikenlaista. Pikkuinen astianpesukone tuntuu välillä hieman pieneltä varsinkin jos ollaan monta päivää täällä mun luona kaksin, mutta siitäkin onneks selviää ja tuohan se itse astianpesukone vaan jotain luksusta tähän arkeen! 

Vielä puuttuu keittiöstä muutama lista ja säleikkö tai mitä ne nyt on, mutta ihan hyvin olen pärjännyt ilmankin. Se, että panostin keittiössä valaisimiin ja kodinkoneisiin oli kannattava ratkaisu. Kaappien ovet olivat taas hieman edullisemmat, kuten myös taso. Molempia on ollut helppo pitää puhtaana ja värivalinnat tuskin harmittavat vuosienkaan päästä. 


Voin siis rehellisesti suositella Ikean keittiötä kodinkoneineen. Eikä tämä ole mikään maksettu mainos, tuli vaan mieleen, kun keittiön kuvia katselin. Ihmiselle joka tykkää vähän sisustella on se keittiön ulkonäkökin yllättävän korkealla itse keittiön toimivuuden kanssa. Makuja on monenlaisia ja niin on keittiöitäkin. Toiset haluaa tummaa ja toiset vaalea. Joku enemmän yksityiskohtia ja joku hyvinkin pelkistettyä. Jos aloittaisin remontin uudestaan päätyisin luultavasti ihan samoihin ratkaisuihin.. 

Tänään täällä ei taas ole kokkailtu, ellei sitruunan pilkkomista vesipulloon lasketa kokkailuna ;) Heräsin aamulla aikaisin kahvin tuoksuun ja aamukahvin juotua lähdin asioille. Kotiin ajelin tyytyväisenä Hesen kautta (jos joku tällä kylällä alkaisi ajamaan asiaa pizzojen kotiinkuljetuksesta tai hampurilaispaikasta, olisin heti mukana ;) ). Hyvää oli! 

Mukavaa torstaita!

Ruut

9 kommenttia:

 1. 💗 olipa mukava lukea sun arjesta. Kaikkea hyvää sinne pirttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 <3 olis niin kiva kuulla taas pitkästä aikaa myös sun arjesta ja oikein harmitti, että ei ehditty silloin la enempää jutella..

   Poista
 2. 💗 olipa mukava lukea sun arjesta. Kaikkea hyvää sinne pirttiin!

  VastaaPoista
 3. Sun keittiö näyttääkin kivalta. Meillä oli edellisessä talossa kodinhoitohuone ikeasta eikä meillä ole kyllä mitään huonoa sanottavaa.

  VastaaPoista
 4. Hei. Kauniilta näyttää. Saako kysyä mitkä nuo ovet on nimeltään? Itselläni suunnitteilla juuri keittiöremontti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en muista yhtään, mutta Ikean mattavalkoiset ovet joten sieltä varmasti vastaus löytyy :) Ei ihan kovin kalliit, mutta en halunnu ihan niitä halvimpiakaan..

   Poista
 5. Tarkoitin siis keittiönkaapin ovia. Näkyivätkin toisessa kuvassa paremmin! :)

  VastaaPoista