maanantai 18. marraskuuta 2013

Putiikkipäivä


Hyvä ruoka, parempi mieli! Niin totta ja etenkin, jos listalla on salaattia. Olenkin jo aiemmin kertonut, että voisin elää pelkällä salaatilla. Putiikkipäivämme ensimmäinen etappi oli sisustuskahvila De Café Torikeskuksessa. Kahvilassa on ihanien salaattien, maistuvien leivosten, pannukakkujen ja erikoiskahvien lisäksi myynnissä myös sisustusjuttuja, joita on mukava ihailla siinä syömisen ohella. Tämä ei ollut ensimmäinen kertani täällä, eikä varmasti viimeinenkään. Suosittelen käymään, jos vaan Jyväskylän keskustasta jotain viihtyisää kahvilaa etsii. Kahvilassa voi pian myös kuunnella live-musiikkia. Sitä odotellessa!Sisustus Ilo sisustusliike ja sisustussuunnittelutoimisto sijaitsee Yliopistonkadulla. Liikkeestä löytyy tunnettuja merkkejä mm. Alessi, Kartell, Gant Home, Eva Solo, Design House Stockholm ja Linum. Tämän liikkeen ohi ajan autollakin lähes päivittäin ja täytyy sanoa, että autonkin ratissa tulee aika usein vilkuiltua näyteikkunaa (sen verran, että välillä täytyy katsoa, ettei aja edessä ajavan perään ;) ). Liike on täynnä omiin silmiini kaikkea todella kaunista! Odotan sitä päivää, kun voin tuolta yhden pienen jutun itselleni hakea, arvaatteko mitä? (Aika usein olen kyllä siitä tainnut täällä bloginkin puolella haaveilla).

Sisustuskärpäsen Kioski ja Heidi Lehto löytyivät aivan Sisustus Iloa vastapäätä. Tämä liike oli itselleni uusi tuttavuus, vaikka tätäkin näyteikkunaa ihailen usein. Myönnän, että on kukkarolle edullisempaa vain ihailla näyteikkunoita, mutta suosittelen silti menemään sisään liikkeisiin! Tällaisissa pienemmissä liikkeissä on ilo käydä. Odotin tätä vierailua innolla! Liike oli täynnä kaikkea kierrätettyä ja itsetehtyä. Kun kaipaan väriä sisustukseeni menen varmasti tänne. Suosittelen kurkkaamaan tänne.

Marimekko on liike josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Taas kerran pääsin ihastelemaan ihania astioita, värikkäitä kankaita, uutuuksia ja hieman kurkistamaan tuleviin juttuihin. Sisustusjuttuja lähinnä ihailin, mutta voisin tuollaisen laukunkin mielelläni itselleni ottaa.. Astioista mieleeni jäi erityisesti toiseksi viimeisen kuvan oranssi kippo. Ei yhtään omaa väriäni, mutta jotain ihanaa siinä silti oli ja kuppeja ja kippoja ei nyt koskaan kai voi liikaa olla? Mielestäni se sopisi hyvin omiiin siirtolapuutarhamukeihini, eikös?
Pienikamari on liikkeenä pieni, mutta älkää antako sen hämätä. Pienuudestaan huolimatta täältä löytyy vaikka mitä. Tänne voisi jäädä tunneiksi! Katseltavaa ja ihasteltavaa riittää. Välillä täällä käydessä huomaan seisovani paikallani monia minuutteja ja vain katsellen kaikkea. Koskaan ei osaa päättää, että mitä ostaisi, koska haluaisi ostaa oikeastaan vaikka mitä :) Tämä on itselleni ehdoton paikka jouluisin ja/tai jos etsin jotain lahjaa. Tosin usein käyn ihan vain ohikulkumatkalla ihastelemassa. Ne pienet nukkekodit, pyyhkeetkin nätisti pinossa.. Jos et ole koskaan täällä käynyt, suosittelen lämpimästi!
Pentik Foorumissa tarjoaa kaikenlaisia kauniita ja toisaalta ajattomiakin sisustusjuttuja, astioita yms. Kynttilöitä kuluu pimeinä aikoina paljon ja olenkin luottanut Pentikin kynttilöihin jo monta vuotta! Toki kotoani löytyy myös poro pentuineen ;) Myymälässä ihastelin mm noita huopaisia poroja ja harmaata tyynyä poroilla, ihania! Pentikin astiat ovat olleet itselleni varma valinta lahjoiksi henkilöille, joilla on jo kaikkea. Astiat ovat kestäviä ja kauniita ja niistä ilahtuvat vanhat ja nuoret.

Putiikkipäivä loppui Winebistroon. Tänne olin halunnut jo kauan aikaa. Viiniä ja tapaksia, nam! Paikka oli erittäin tunnelmallinen ja viihtyisä. Tällaiselle viininystävälle tämä paikka oli kyllä mieleen. Tapaksien lisäksi listalla näkyy olevan Cajunmaustettua lohta ja minttupannacottaa, joita on kyllä päästävä maistamaan. Etenkin tuo lohi kuulostaa jännittävältä.

Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun. Kuvia olisi ollut paljon enemmän ja juttua myös, mutta halusin tiivistää päivän minulle tärkeisiin juttuihin.

Kiitos mukana olleille ja etenkin koko tapahtuman järjestäneille. Oli ihanaa viettää lauantaita teidän kanssanne ja toivottavasti näemme pian uudestaan. On siinä vaan jotain aika mukavaa, kun pääsee tutustumaan ihmisiin, jotka tykkäävät samoista asioista!! 

Iso kiitos De Café, Sisustus Ilo, Sisustuskärpänen, Marimekko, Pienikamari, Pentik ja Winebistro. On ilo asua Jyväskylässä, kyllä täälläkin osataan! :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ruut
8 kommenttia:

 1. Kiva päivä oli ja oli mukava tutustua! Mulle jäi päivästä monen monta juttua, jotka pitää vielä käydä hakemassa, ja yhden bongasin vielä näistä sun kuvista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse haaveilen edelleen siitä take-valaisimesta, tosin muutaman muunkin jutun voisin ottaa ;) oli kyllä niin kiva nähdä!!

   Poista
 2. Ihan uusia paikkoja, (lukuunottamatta Pentikkiä ja Marimekkoa) vaikka naapuripitäjässä asustellaankin ja jyväskylä on lähin ostospaikka. Täytyypä käydä tutustumassa lähemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä oikeasti ihan jokaista paikkaa!! :)

   Poista
 3. Wau,vaikuttaa erittäin kivalta illalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitä se kyllä olikin ja oikeastaan siinä meni koko päivä :)

   Poista
 4. Ihania kuvia <3. Tuo Winebistro on muuten olla täälläkin monesti mielessä, mutta niinä harvoina kertoina, kun ollaan ulkona, ollaan aina päädytty johonkin muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään! Jos siis tykkää viinistä :) Nyt varmaan itsekin käyn useammin kun kerran tuli uskallettua :)

   Poista