sunnuntai 12. tammikuuta 2014

anytime is coffee time

A cup of coffee shared with a friend is happiness tasted and time well spent.
 
Rakastan kahvia. En pelkästään tavallista kahvia vaan myös niitä mausteisia ja vähemmän kahvisia versioita. Vielä muutama vuosi sitten kahvilassa tuli käytyä joka viikko ja joskus monta kertaa viikossa, mutta nykyään ei edes kerran kuukaudessa. Nyt kahvitellaan lähes aina jonkun luona ja itse olen oppinut nauttimaan siitä. Mikä onkaan mukavampaa rankan työpäivän jälkeen, kun istahtaa ystävän sohvalle ja olla puoliksi nukuksissa kahvikuppi nenän edessä ja ihan vaan nauttia ystävän seurasta. Toki tykkään edelleen kahviloistakin ja niissä käyminen tuntuu hyvinkin juhlalliselta, kun sitä niin harvoin tekee. En tiedä, mistä johtuu muutos entiseen. Ikä? Työ? Ystävien elämäntilanne? Laiskuus? No, kahvi on kahvia juo sitä missä vain ja kahviseura tekee niistä hetkistä tärkeän. Ja jos oikein tarkasti alkaa muistelemaan menneitä niin aika monet kivat muistot ovat juuri niitä kahvikupin ääressä vietettyjä..

Kahville? Meille vai teille? :)

Tykätäänkö siellä kahvista?

Kuvat eiliseltä. A:n vanhemmat olivat ulkona syömässä ja täti hoitamassa. Paulig Mexico. Suosittelen kokeilemaan.

Mukavaa sunnuntaita!

Ruut
12 kommenttia:

 1. Monenlaista kahvia on tullut maisteltua - sen suurkuluttaja kun olen - mutta kumma juttu, että aina vaan ihan parasta on mutteripannulla keitetty :) kapselijutut ei ole minuun uponneet - en tiedä ,mutta jotenkin teollinen on se maku. Ja ihan parastahan on kun itse jauhaa pavut- tulee vain aika harvoin tehdyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvia ja sen kulutusta pitää kyllä itsekin aina välillä säädellä, ettei mee liiallisuuksiin ;)

   Poista
 2. Kahvia, kiitos! Me käydään kyllä ihan koko perhe kahviloissakin, jos ei ihan joka viikko, niin ainakin jokatoinen. Ihan nauratti, kun eilen kahvilassa herra kaksivee huusi jo ovelta tomerasti haluavansa PORKKANAKAKKUA! Vaikka kahvilareissut kaksivuotiaan kanssa ei enää ole mitään tuntien keskusteluja ja latten siemailua, niin kiva noissa silti on käydä. Ja kiitos oman Dolce Gustoni, voi erikoiskahveista nauttia myös kotona, kun on liian laiska, väsynyt tai kiireinen menemään ihmisten ilmoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sinne kahvilaan lapsetkin mahtuu ja kiva vaan opettaa jo pienestä lapsi mukaan arjen juttuihin! :) ja teillä onkin hyvin päättäväinen poika, kun tietää mitä haluaa :)

   Poista
 3. Tykkään kahvista! Joskaan sellaista pakkosaada-juttua siitä ei ole kehkeytynyt (eli ihan joka päivä ei välttämättä tule edes keitettyä). Kylässä kyllä on mukava kahvia hörppiä ja jos on työelämässä, niin silloin se kuuluu ehdottomasti päivään.

  Ihan peruskahvia juon yleensä, mutta tulee tuolla kahvikoneella joskus töräytettyä jotain vähän erikoisempaakin:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni on tärkeintä se aamun kahvi. Lopun päivästä pärjäisin ihan ilmankin :)

   Poista
 4. Itse en tykkää kahvista. Mutta aina kuitenkin sanon kavereille että mennäänkö kahville? On jotenkin outoa sanoa -mennäänkö teelle.. Ei kuulosta niin kivalta :)
  Kahvi kyllä tuoksuu hyvältä.
  Mukavaa sunnuntaita
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä se onkin enemmän sellainen toteamus. Omista tutuistani monet eivät kahvia juo, mutta silti aina "kahvitellaan" :)

   Poista
 5. Minä olin kans eennenkahviloiden suurkuluttaja. Saatoimme ystävien kanssa kuluttaa yhdeltä istumalta monta tuntia :)
  Maalle takaisin muutto toi mukanaan vanhan tavan ja nykyäön istuskellaan monta tuntia toistemme luona. Kahvi maistuu aina paremmalta ystävien kesken. Tosin rauhallista aamukahvi-hetkeä ei voita mikään ;)
  Mulle muutoksen siis toi muutto.

  Talvisen kivaa alkavaa viikkoa! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olisin sanonut yhdeksi syyksi muuton.. mutta en kehdannut.. asun nykyään ehkä n 500m päässä kaupungista kun ennen asuin ihan keskustassa :) ja ystävät ne sen hetken tekee, oikeassa oot!

   Poista
 6. Minä olen samoilla linjoilla kaimani kanssa, eli en ole oppinut kahvia juomaan, teetäkin vasta muutaman vuoden. Mun juttu on kuuma kaakao :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi nam, kuuma kaakoa on myös kyllä tosi hyvää!!!

   Poista