sunnuntai 23. elokuuta 2015

Mustikkapasteijat ja melkein valmis keittiö





Aikamoista kiirettä olleet nämä viimeiset päivät ja nytkin minun pitäisi olla pakkaamassa. Lähtö on muutamien tuntien päästä, enkä ole vielä edes avannut matkalaukkua. Onneksi pienelle matkalle ei kovin montaa juttua mukaansa tarvitse.

Kaiken kiireen keskellä olen ehtinyt vaihtamaan auton, osallistumaan grillipippaloihin, käymään monta kertaa keskustassa, hankkimaan tuliaisia (syötän Wieniläiselle ystävälleni salmiakkia, vaikka hän aina hämmästelee niiden makua ;) ), purkamaan kaikki muuttolaatikot, tapaamaan ystäviä ja katsomaan kaksi tuotantokautta The Fall- sarjaa, suosittelen! :)

Paljon hoidettavia juttuja ja mietittävää. Huh teitä, jotka omaa taloa rakennatte! En edes halua kuvitella, millainen homma siinä olisi. Kaiken kiireen keskellä olo on kiitollinen. Mukavia juttujahan nämä ovat, vaikka sitten pinna onkin välillä hyvin kireällä.

Nyt kun keittiö alkaa olla välitilan laattoja vaille valmis on mahdollista syödä muutakin kuin vain salaatteja. Kirjakerhosta saamani Maan parhaat- kirja herkuista Suomessa tuli kotiin juuri oikeaan aikaan. Kirja on täynnä herkullisia ohjeita ja ihania kuvia.

Mustikkapasteijat maistuivat hyviltä grilliruoan jälkeen. Tässä kesän aikana olen minäkin löytänyt sen herkkumahan mistä kaikki muut ovat aina puhuneet. Sen, minne mahtuu jälkiruoka, vaikka maha olisi jo täynnä ruokaa. Vielä muutama kuukausi sitten en ollut koskaan käsittänyt tätä :) Tässä myös teille tämä herkullinen resepti, jos sielläkin on jo pakkanen täynnä mustikoita.

Mustikkapasteijat

16 kpl

1 pkt pakastelehtitaikinalevyjä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1/2 sitruunan kuori
250g mustikoita

voiteluun
1 kananmuna

Leikkaa levyt kahteen osaan. Notkista kulhossa tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuori. Jaa noin ruokalusikallinen seosta jokaiselle taikinalevylle. Jaa päälle mustikat. Sivele vedellä neliöden kaksi sivua. Taita levyt kolmioiksi ja nipistä kiinni. Painele reunat vielä haarukalla. Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuttia. 

Mukavaa sunnuntaita.

Ruut

 

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset pasteijat <3 Nam!
    Mukavaa matkaa sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pateijat olivat hyviä ja todella helppoja tehdä! Matka oli myös aika kiva ;)

      Poista
  2. Ihan uusi tuttavuus - täytynee testata :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulta! Ihanaa reissua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin ja eikös jotkut tällaset olis aika terveellisiä herkkuja tuollaisille kuntoilijoille ;)

      Poista
  4. Lisää keittiöremppa kuvia reissun jälkeen :)
    Ihanaa reissua ja halauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan laittaa kuvia joku päivä. Nyt on vähän kiirusta, kun seuraava "reissu" alkaa jo ylihuomenna ja taas vko kotoa pois..

      Poista