sunnuntai 30. elokuuta 2015

Viisi kuvaa Wienistä

Vaikka Itävalta on maana itselleni tuttu jo lapsuudesta, jolloin kävimme serkkujeni luona siellä kesäisin kyläilemässä, oli Wien minulle lähes vieras kaupunki sinne aikoinani muuttaessa. Tarvittiin vain reilu puoli vuotta ja monta vapaata päivää, lukemattomia metromatkoja, busseilla ja raitiovaunulla paikasta toiseen matkustamista ja utelias mieli ja niin tästäkin suuresta kaupungista tuli vähän tutumpi ;)

Vielä en ihan jokaisessa kaupungin kolkassa ole päässyt käymään, mutta aika monessa kumminkin. Tällä matkalla tarkoituksena olikin lähinnä nauttia ihan vaan lomailusta. Ne isommat nähtävyydet kun olin jo aika monta kertaa nähnyt.

Vielä osasin hyvin paikasta toiseen kulkea ja välillä jopa muistin, että kummassa päässä metrotunnelia kannattaa oleilla, että määränpäässä olisi mahdollisimman lyhyt reitti käveltävänä. Tosin edelleen tuolla muutamien kilometrien matka ei tunnu läheskäään niin pahalta, kuin vastaava täällä. Jos joku sanoisi, että kävele Kuokkalasta Laajavuoreen niin en varmasti kävelisi ;)

Mutta näissä viidessä kuvassa niitä parhaimpia juttuja.

Hevoset. Hevoset kaupungilla, Espanjalainen ratsastuskoulu, hevosten tuoksu ja kavioiden kopse kun ikkunan aamulla hotellihuoneesta aukaiset. Ne saa mut hyvällä tuulelle.

Ihmiset. Turistit. Kaupat. Wien on täynnä ihmisiä. Liikut sitten mihin aikaan vaan missä vaan niin aina on joku jossain. Keskusta on hienoja liikkeitä ja turisteja pullollaan. Matkakuistoja voi myös ostaa lähes joka kulmasta. Sieltä on munkin lempparimuki joskus aikoinaan hankittu ;) Mekin käytettiin yks päivä shoppailuun ja kaikenlaista kivaa löytyi..

Ruoka ja juomat. Leberkäset, Schnitzelit, viinit, oluet, italialainen jäätelö jne . Aika hoppu meinasi muuten noiden ruokien ja juomien kanssa tulla, kun muutamassa päivässä oli maisteltava monenlaista. Hotellin aamupalat, ne oli kans ihan maittavia!

Kadut kauniine rakennuksineen. Ihanat isot linnat, kirkot ja rakennukset. Samalla kun itävaltalainen ystäväni vieressäni haaveili poroista, kylmyydestä ja lumesta, ihailin minä kaikkea kaunista ympärilläni.

Ja niinkuin kaikilla matkoilla on se lomatunnelma vaan jotakin aika ihanaa. Ei ollu mielessä arki kiireinen vaan muutaman päivän pysty vaan olla ja nauttia ja keskittyä lähinnä siihen, mitä seuraavaksi söisi ;)

Ruut

14 kommenttia:

 1. Ihania lomatunnelmia! Me kävimme häämatkalla Wienissä vuonna 2009 ja se eläintarha jäi parhaiten mieleen. Zoon kokoluokka ja eläimet olivat hieman eri luokkaa kuin nämä meidän kotimaiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wienissä riittää kyllä nähtävää. Olen myös itse muutaman kerran siellä eläintarhassa pistäytynyt ;)

   Poista
 2. Mikä ihana ruoka- ja viinikuva <3 Nam!! Varmasti ihana lomamatka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ilta ruoan ja viinin kera oli myös ihana ;) Lomalla on mukavaa!

   Poista
 3. Apua, tuo kuva pizzasta, viinistä ja valkoisista pöytäliinoista <3. Matkakuume iskee...! Meillä mies on menossa työmatkalle Wieniin joulukuussa, jolloin kaupunki on varmaan myös aika erityinen joulumarkkinoineen ja talvitunnelmineen. Olisipa niin kiva hypätä mukaan koneeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen hyppäämään. Joulumarkkinoilla siellä on kyllä ihan erityinen tunnelma! :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Iskee kyllä niin matkakuume. Pitäisi vaan ensin parantua, että pystyisi lähteä reissuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen. Sitä olotilaa täälläkin saatiin aika pitkään odottaa, että reissata jaksaa, mutta sen suhteen reissu olikin oikein erityisen tärkeä.

   Poista
 5. Aah, niin voin aistia tunnelman, reissailu on niin kivaa!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Kaupunkilomalle olisi kiva joskus lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupukilomat on kyllä ehkä sellasia vähemmän leppoisia, mutta kovasti mekin yritettiin pitää aikataulut poissa mielestä ja vain nauttia, mutta kyllä siellä silti tuli taas mentyä ihan urakalla ;)

   Poista