maanantai 13. kesäkuuta 2016

Jäätee raparperista





Olipa muuten elämäni ensimmäinen kerta, kun tein jotain raparperista. Raparperipiirakkaa ei tehnyt mieli, joten olinkin aika onnellinen, kun löysin tämän ohjeen jääteehen kuvassa näkyvästä kirjasta. Suosittelen kokeilemaan. On todella hyvää ja raikasta ja sopii varmasti täydellisesti kesän hetleisiin päiviin.


Jäätee

4-6 annosta

400g raparperia
2dl sokeria
4dl vettä
3 Earl Grey -teepussia

Suikaloi raparperi ja laita se kattilaan (ei alumiiniseen) sokerin, veden ja teepussien kanssa. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla ja anna kiehua pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Nosta teepussit nesteestä ja siivilöi se. Laita neste kannellisessa rasiassa pakastimeen pariksi tunniksi ja raaputa sitten jäätä kylmään veteen haluamasi vahvuiseksi jääteeksi. 


Täällä on aloiteltu tätä viikkoa rauhassa. Aamulla oli kerrankin aikaa makoilla tunti pidempään ja nauttia siitä, että tuo toinen oli taas tullut reissuiltaan. Kaupassakin on jotenkin mukavampi käydä aamulla, kun ihmisiä on vain vähän liikkeellä eikä siellä kenelläkään tunnu olevan kovin kiire aamuisin mihinkään. Itse täällä odottelin vähän, että aurinko tulisi esiin ja menisin ulos lukemaan kirjaa, saa nähdä miten käy. Oikein mukavaa ja toivottavasti rauhallista viikon alkua myös sinne teille!

Ruut

16 kommenttia:

  1. Sama meininki tosiaan! Tätäkin vois testaa:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Tämä onkin kiva kesäjuoma!��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ;) Hyvää on ja kerrankin mulla on käyttöä mun raparpereille, jee!!

      Poista
  3. Wau mikä ohje.En ole ennen tiennyt,että tämmöistä jääteetä!Blogissa keittiöaiheinen arvonta,käy osallistumassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään ennen tätä! Kannatti selailla äitin luona kirjoja :)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Wau mikä ohje.En ole ennen tiennyt,että tämmöistä jääteetä!Blogissa keittiöaiheinen arvonta,käy osallistumassa!

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta! Tätä on pakko kokeilla. Ensin vaan on käytävä äidin raparperimaalla! Laiskat aamut on ihania ja aamuiset kauppareissut tekee pakollisista kauppareissuista vähemmän tympeät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvelinkin, että saattaisit tykätä, kun kerran siellä ollaan vähän enemmän aktiivisia kaikkia reseptejä kokeilemaan ;) Kauppareissuja varten tekis mieli testata kauppakassia ja klikkailla tuotteita ostoskoriin, mutta vielä en oo uskaltanu :)

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta! Tätä on pakko kokeilla. Ensin vaan on käytävä äidin raparperimaalla! Laiskat aamut on ihania ja aamuiset kauppareissut tekee pakollisista kauppareissuista vähemmän tympeät!

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa hyvältä - minulla kasvaa pihassa raparperia (edellisen asukin laittamaa) ja en koskaan ole osannut oikein sitä hyödyntää kun minusta se on niin pahaa...! Ainoa mikä tässä tökkii on tuo sokeri, mutta ei siitä kyllä mitään ilmankaan tule -siis kokeilemaan vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tuo oli edelliseltä asukkaalta ja viime vuonna en tainnu sitä ollenkaan käyttää. Nyt se näytti tuolla niin kutsuvalta, että päätin ottaa riskin ;)

      Poista
  10. Ihana resepti, kiitos jakamisesta! :) Olenkin etsinyt raparperireseptejä, kun niitä tuolla pihalla kasvaa.

    VastaaPoista